Ο μάγος του μακιγιαζ με ειδικά εφέ
Έργα Ελλήνων

Ο μάγος του μακιγιαζ με ειδικά εφέ

Ο Χρήστος Μπάλλας είναι make-up artist στον κινηματογράφο και την τηλεόραση και για την εξαιρετική δουλειά του έχει βραβευθεί με EMMY.  Είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Metamorphosis Make-Up Artistry που ασχολείται με το μακιγιάζ και την προσθετική.

Γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου 1965 στο St. Paul της Μινεσότα. Από μικρός ήταν παθιασμένος με τα τέρατα της Universal και σε συνδυασμό με την αγάπη του για τις καλές τέχνες, ο Μπάλλας οδηγήθηκε προς την αντισυμβατική για την εποχή τέχνη του μακιγιάζ.

«Δουλεύω σαν make – up artist τα τελευταία 35 χρόνια. Δεν ήξερα πως μπορείς να δουλέψεις σαν make- up artist, έτσι ξεκίνησα να κάνω έρευνα, και είδα ότι πρώτα έπρεπε να περάσω από την ηθοποιία. Αυτό με βοήθησε πολύ, γιατί έβλεπα τι περνάνε οι ηθοποιοί, πόσες ώρες στέκονται, πόση ώρα προετοιμάζονται και μακιγιάρονται. Στο Λύκειο ξεκίνησα να κάνω διαφημίσεις, και σιγά σιγά ξεκίνησα να γνωρίζω make-up artists, και τους ρωτούσα: «τι άλλο κάνετε εκτός από αυτό;», και μου απαντούσαν «τίποτα άλλο, αυτό είναι η δουλειά μας», και είχα κατενθουσιαστεί. Δεν πήγα πανεπιστήμιο, γιατί δεν υπήρχε κιόλας κάποιο που να ειδικεύεται συγκεκριμένα σ’ αυτό, βρήκα όμως τον μέντορά μου, τον Gary Boham και στη συνέχεια τον Dick Smith. Πήρα τις βάσεις από αυτούς, γιατί στην αρχή κυρίως έκανα δοκιμές μόνος μου και μάθαινα μέσα από τη δοκιμή, οπότε έμαθα να είμαι καλύτερος», λέει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Η καριέρα του ξεκίνησε το 1981 υπό την καθοδήγηση του Gary Boham και του Dick Smith. Ο Μπάλλας είναι ένας από τους καινοτόμους ανθρώπους στον χώρο του και είναι γνωστός καθώς η δουλειά του στα φυσικά και άκρως ρεαλιστικά προσθετικά μακιγιάζ.

Για 7 χρόνια ήταν ο make-up artist στην τηλεοπτική σειρά «Mystery Science Theater 3000».

Έχει συνεργαστεί σε 5 ταινίες με τον Arnold Schwarzenegger: Jingle All the Way, Batman & Robin, End of Days, The 6th Day και Collateral Damage.

Το 2009 ο Μπάλλας ήταν μέλος της ομάδας make up που κέρδισε το Όσκαρ για την δουλειά τους στην ταινία toy J. J. Abrams, Star Trek.

Έχει δουλέψει στις παρακάτω παραγωγές: A Simple Plan, Sweet Land, Double Jeopardy, Reindeer Games, Drop Dead Gorgeous, Mallrats, The Love Guru, The 13th Warrior, The Forbidden Kingdom, Stuck Between Stations, Changhen ge, The Warlords, Beauty and the Geek, Let’s Bowl και στην παραγωγή του BBC Planet Earth Live.

Το 2011 έλαβε το πρώτο του βραβείο Emmy για την δουλειά του στην διαφημιστική καμπάνια MN Twins.

Επιπροσθέτως, έχει δουλέψει ως παραγωγός και έχει διδάξει ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μινεσσότα.

Είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένος και τα τελευταία χρόνια φτιάχνει προσθετικά μέρη για ιατρικούς σκοπούς, ώστε να βοηθήσει ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

 

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 2

  1. topouzoglou prodromos

    n synxaritiria euxome na eiste geros gia na boithate me tis gnosis sas ton synathropous sas.


  2. Corinne Lettau

    HI! Miss you so much


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ