Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Ιλινόις
Έργα Ελλήνων

Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Ιλινόις

Ο Μιχάλης Αμοιρίδης είναι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Ιλινόις στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών. Διορίστηκε Πρύτανης του Πανεπιστημίου τον Μάρτιο του 2015 έπειτα από την επίσημη έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστήμιο στις 15 Ιανουαρίου του 2015.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα, να γίνομαι ο νέος “ηγέτης” του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, ενός υποδειγματικού δημόσιου ερευνητικού ιδρύματος στις Ηνωμένες Πολιτείες» δήλωσε για την εκλογή του.

Ο Αμοιρίδης πήρε το πτυχίο του Χημικού Μηχανικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το διδακτορικό του στη χημική μηχανική από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin.

Έχει διατελέσει καθηγητής, ερευνητής και ανώτερος διοικητικός υπάλληλος στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας για περισσότερο από δύο δεκαετίες.

Πριν από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, ο Αμοιρίδης διετέλεσε από το 2009 έως και το 2015 Διοικητικός Αντιπρόεδρος ακαδημαϊκών και κοσμήτορας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας.

Από το 2006 έως και το 2009 ήταν ο Πρύτανης του τμήματος Μηχανικών και Υπολογιστών του Κολλεγίου της  Νότιας Καρολίνας και Πρόεδρος του τμήματος Χημικών Μηχανικών  από το 2002 έως και το 2006. Το 1994 ξεκίνησε να εργάζεται ως καθηγητής χημικής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Κολούμπια.

Ο Αμοιρίδης εργάστηκε για τρία χρόνια ως ερευνητής μηχανικός στη πολυεθνική εταιρεία W.R. Grace and Co. που εξειδικεύεται στην κατασκευή χημικών προϊόντων και υλικών. Έχει διατελέσει επίσης και στη θέση του λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη.

Το ερευνητικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη σύνθεση και στο χαρακτηρισμό των διμεταλλικών νανοσωματιδίων ελεγχόμενης σύνθεσης και αρχιτεκτονικής. Έχει λάβει περισσότερα από 15 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότηση για την έρευνα του, όντας ο κύριος ερευνητής και πάνω από 9 εκατομμύρια δολάρια ως συν-ερευνητής.

Στην αρχή της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας έλαβε το βραβείο του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών (National Science Foundation’s award). Το 2000 βραβεύτηκε με το Golden Key Award και το 2005 του απονεμήθηκε βραβείο από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας.

Επίσης, έχει λάβει πληθώρα βραβείων για τον τρόπο διδασκαλίας του στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας και ως πτυχιακός εκπαιδευτικός στο Wisconsin.

Είναι μέλος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Χημικών Μηχανικών, της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας, της Αμερικανικής Εταιρείας για την Εκπαίδευση της Μηχανικής και της Βόρειας Αμερικής Καταλυτικής Εταιρίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 2

  1. Ανέστης Νακαχτσης

    Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα Μιχάλη!!! Καλές γιορτές!!!!


    • Κουτσικίδου Ευδοκία

      Συγχαρητήρια για την πορεία και τα επιτεύγματα σου!!! Πάντα επιτυχίες και προσωπική ευτυχία.


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ