Σώζει επιχειρήσεις σε τηλεοπτική εκπομπή στις ΗΠΑ
Έργα Ελλήνων

Σώζει επιχειρήσεις σε τηλεοπτική εκπομπή στις ΗΠΑ

Ο Μάρκος Λεμονής είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών Camping World και Good Sam Enterprises και παρουσιαστής της δημοφιλούς εκπομπής του CNBC “The Profit”, στην οποία προσφέρει τις συμβουλές του σε μικρές επιχειρήσεις ώστε να ορθοποδήσουν και να αναπτυχθούν.

Πολλοί τον χαρακτηρίζουν και ως τον βασιλιά της ανάκαμψης των επιχειρήσεων.

Γεννήθηκε 16 Νοεμβρίου 1973 στο Λίβανο και σε ηλικία μόλις εννέα μηνών υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι Ελλήνων, τους Λεό και Σοφία Λεμονή που κατοικούσαν στο Μαϊάμι. Από πολύ μικρός ήρθε σε επαφή με τον κόσμο των επιχειρήσεων καθώς στην οικογένεια του ανήκει μία από τις μεγαλύτερες αντιπροσωπείες της Chevrolet.

Ο Λεμονής σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Εγκληματολογία και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Marquette.

Το 1997 ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην εταιρεία AutoNation στον τομέα των πωλήσεων. Από τον Ιούνιο του 2001 έως και το Φεβρουάριο του 2003 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία Holiday RV Superstores Inc. Στη συνέχεια, ίδρυσε την εταιρεία FreedomRoads και ξεκίνησε να αγοράζει αντιπροσωπείες RV.

Στην τηλεοπτική εκπομπή του CNBC “The Profit”, ο Λεμονής μέσω της εμπειρίας του βοηθά επιχειρήσεις να ανακάμψουν, μάλιστα στην 3 σεζόν της εκπομπής επενδύει δικά του χρήματα στις επιχειρήσεις.

«Πιστεύω ότι μπορώ να διαχειριστώ κάθε είδους επιχείρηση, ανεξάρτητα με το τι ασχολείται, χρησιμοποιώντας τις τρεις αρχές μου που είναι  “Άνθρωπος, Διαδικασία και Προϊόντα”» έχει δηλώσει.

Μετά τη συνένωση των επιχειρήσεων του Camping World και Good Sam το 2010, ο Λεμονής έχει 7.000 υπαλλήλους σε περισσότερες από 100 πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών και κατέγραψε σχεδόν 3 δις δολάρια κέρδος σε πωλήσεις το 2014.

Το 2014, ο Λεμονής συνεργάστηκε με τη NASCAR προκειμένου να ανανεώσει τη χορηγία της Camping World στο Truck Series. Η συμφωνία αυτή έρχεται να συνεχίσει τη σχέση της εταιρίας ως χορηγού που μετρά πλέον έξι χρόνια.

Ο Λεμονής είναι επίσης ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου “The Simple Greek”.

«Προερχόμενος από ελληνική οικογένεια, είμαι ενθουσιασμένος που ανοίγω το εστιατόριο αυτό στο Highland Park προσφέροντας αυτή τη γευστική εμπειρία στους πελάτες μου» έχει δηλώσει για το εστιατόριο.

Έχει βραβευτεί πολλές φορές για το επιχειρηματικό του ταλέντο. Το 2007, το περιοδικό RV Business Magazine τον ονόμασε ως “Newsmaker of the Year”, ως τον άνθρωπο με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κλάδο των επιχειρήσεων. Το 2005 το Crain’s Chicago Business τον κατέταξε στους σαράντα πιο επιτυχημένους κάτω των σαράντα ετών και το 2008 η Ernst & Young του απέδωσε τον τίτλο του “Επιχειρηματία της χρονιάς”.

Οι φιλανθρωπικές του ανησυχίες ξεκίνησαν από τα φοιτητικά του χρόνια, όπου ως Πρόεδρος της φοιτητικής αθλητικής επιτροπής του πανεπιστημίου συνέλεξε ρούχα για τους άστεγους του Milwaukee. Επίσης, έχει κάνει δωρεές μεγάλων χρηματικών ποσών σε διάφορους οργανισμούς συμπεριλαμβανομένων των: St. Jude Children’s Research Hospital, NVEEE (National Voices for Equality, Education and Enlightenment), New Journey’s Transitional Home, Neat Stuff, Ravinia Festival Association, RV/MH Hall of Fame & Museum και του Joffrey Ballet Bridge Program.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Ανέστης Νακαχτσης

    Άξιος νάσαι δυνατός και ευτυχισμένος!!!! Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!!!!


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ