Ο παλαιότερος υπάλληλος της Όπερας του Σίδνεϊ
Έργα Ελλήνων

Ο παλαιότερος υπάλληλος της Όπερας του Σίδνεϊ

Η Όπερα του Σίδνεϊ συμπληρώνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας της. Όμως ο Καλύμνιος Στιβ Τσουκαλάς διεκδικεί ένα ρεκόρ καθώς είναι ο παλαιότερος υπάλληλος της Όπερας, στην οποία εργάζεται για 47 χρόνια.

Πριν από 51 χρόνια, ο 19χρονος τότε Καλύμνιος, έφτασε στο Σίδνεϊ και πέρασε δίπλα από τα θεμέλια της Όπερας. Τέσσερα χρόνια αργότερα εντάχθηκε στο εργατικό δυναμικό κατά την τρίτη φάση της κατασκευής το 1968.

Σήμερα είναι ο τελευταίος εργαζόμενος που βοήθησε στο χτίσιμο αυτού του φημισμένου σημείου της Αυστραλίας. Βοηθά στη συντήρηση του εσωτερικού του κτιρίου, ενώ γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα κάθε γωνιά, κάθε διάδρομο. Μάλιστα, χρησιμοποιεί ελαιόλαδο για να φροντίζει σημεία του κτιρίου.

Κάθε πρωί ο κ. Τσουκαλάς στις 5:15 παρακολουθεί την ανατολή του ηλίου, πριν οι τουρίστες αρχίσουν να συρρέουν.

“Είναι τόσο γαλήνια, που έχεις όλο το χρόνο να σκεφτείς και να θυμηθείς. Σκέφτομαι πως ήταν και πως έχει γίνει. Είναι τόσο διαφορετικά και οι αναμνήσεις πολλές φορές μου φέρνουν δάκρυα στα μάτια. Δεν θέλω να χάσω αυτή τη δουλειά, αυτό το κτίριο. Είδα την Όπερα από το πλοίο με το οποίο έφτασα εδώ, και σκεφτόμουν πως αυτό το κτίριο ήταν κάτι μοναδικό, κάτι απίστευτο” δήλωσε ο κ. Τσουκαλάς.

Όταν ξεκίνησε ως εργάτης ήταν 23 ετών και δεν γνώριζε πως ένα από τα πιο εικονικά κτίρια σε όλον τον κόσμο θα γινόταν το έργο της ζωής του.

“Ήταν μια επικίνδυνη δουλειά, γιατί εργαζόμασταν σε μεγάλο ύψος. Την ίδια χρονιά που ξεκίνησα τη δουλειά παντρεύτηκα την αγαπημένη μου και για τα τελευταία 47 χρόνια είμαστε μαζί. Δεν θέλω να συνταξιοδοτηθώ γιατί, όταν είσαι ερωτευμένος, είναι ριζωμένο στην καρδιά σου. αν αγαπάς το κτίριο, πρέπει να το σκέφτεσαι συνεχώς” συμπλήρωσε σε συνέντευξη του στο news.com.au

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ