Ένας Iron Chef από την Ελλάδα
Έργα Ελλήνων

Ένας Iron Chef από την Ελλάδα

Ο Michael Symon είναι πολυβραβευμένος σεφ, ιδιοκτήτης εστιατορίων, συγγραφέας και γνωστός από τις εμφανίσεις του σε εκπομπές μαγειρικής στις ΗΠΑ όπως Iron Chef America, Food Feuds, Cook Like an iron Chef και Anthony Bourdain: No Reservations. Οι ελληνικές γεύσεις έχουν περάσει και στις συνταγές τις οποίες δείχνει στις τηλεοπτικές εκπομπές όπου εμφανίζεται.

Συνταγές του έχουν δημοσιευθεί σε δεκάδες περιοδικά όπως τα Bon Appétit, Esquire, Food Arts, Gourmet, Saveur and O και Τhe Oprah Magazine.

Γεννήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 1969 στο Κλίβελαντ του Οχάιο και καταγωγή του είναι Ελληνοιταλική.

Είναι ιδιοκτήτης αρκετών εστιατορίων όπως το Lola, το Michael Symon’s Roast, το Lolita και το The BSpot.

Αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Μαγειρικής στη Νέα Υόρκη το 1990. Εργάστηκε σε διάφορα εστιατόρια ως σεφ.

Τον Φεβρουάριο του 1997, μαζί με την τότε μνηστή του Liz Shanahan (έχουν παντρευτεί πια) άνοιξαν το εστιατόριο Lola. Το εστιατόριο πήρε το όνομα της θείας του γνωστού σεφ και ανακηρύχθηκε ως ένα από τα Καλύτερα Εστιατόρια από το περιοδικό Gourmet στο τεύχος του Οκτωβρίου του 2000. Το 2005 το Lola έγινε Lolita και το Lola μετακόμισε σε νέο σημείο της πόλης.

Τον Απρίλιο του 2006, άνοιξε το τρίτο εστιατόριο του με το όνομα «Παρέα» στη Νέα Υόρκη. Το μενού ήταν ελληνικό, όμως παρά τις καλές κριτικές έκλεισε το 2007 και άνοιξε υπό νέα διεύθυνση.

Στη συνέχεια το 2008 ο Symon άνοιξε το Roast στο Detroit. Μάλιστα ανακηρύχθηκε εστιατόριο της χρονιάς για το 2009 από το Detroit FreePress.

Τον Αύγουστο του 2007, εμφανίστηκε στην τηλεοπτική σειρά μαγειρικής Anthony Bourdain: No Reservations.

Το 2007 ανακηρύχθηκε νικητής του τηλεοπτικού διαγωνισμού μαγειρικής The Next Iron Chef.

Τον Απρίλιο του 2008 το κανάλι FoodNetwork ανακοίνωσε πως ο Symon θα αναλάμβανε την παρουσίαση της δημοφιλούς εκπομπής Dinner: Impossible. Μετά από 10 επεισόδια επανήλθε ο αρχικός παρουσιαστής Robert Irvine.

Τον Σεπτέμβριο του 2011, ξεκίνησε να συμπαρουσιάζει την καθημερινή εκπομπή TheChew στο ABC.

Το 2012 και το 2013, ο Symon μαζί με την δημοφιλή ηθοποιό Εύα Λονγκόρια προώθησαν τα πατατάκια “DoUsAFlavor.”

Έχει λάβει δεκάδες βραβεία. Το 1995 ανακηρύχθηκε ως ο πιο “hot” σεφ του Cleveland, το 1997 αναδείχθηκε ως το Εθνικό ανατέλλον αστέρι από το περιοδικό Restaurant Hospitality και το 1998 ήταν ένας από τους 10 καλύτερους νέους σεφ σύμφωνα με το περιοδικό Food&Wine.

Το 2009 κέρδισε το βραβείο από το Ίδρυμα James Beard για τον “Καλύτερο σεφ του GreatLakes”.

Το 2015 μαζί με τους συμπαρουσιαστές του στην εκπομπή TheChew (Carla Hall, Mario Batali, Clinton Kelly and Daphne Oz) κέρδισαν στα Daytime Emmy Award στην κατηγορία Outstanding Informative TalkShowHost.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ