Από τον οίκο Marchesa με τη δική της σειρά ρούχων
Έργα Ελλήνων

Από τον οίκο Marchesa με τη δική της σειρά ρούχων

Η Ναυσικά Σκούρτη είναι η Ελληνο-ιορδανή σχεδιάστρια μόδας που συναρπάζει με το ταλέντο  και τις δημιουργίες της.

Η Σκούρτη ξεκίνησε να σπουδάζει γλυπτική στο Central Saint Martins, ωστόσο, η αγάπη και το πάθος της για το σχέδιο μόδας την οδήγησε να διακόψει τις σπουδές της στη γλυπτική προκειμένου  να σπουδάσει σχέδιο μόδας. Το 2012, έλαβε το πτυχίο της στο Fashion Design with Print από το ίδιο πανεπιστήμιο.

Ο πατέρας της Στέφανος είναι Έλληνας με καταγωγή από την Αθήνα και η μητέρα της Ιορδανή.

Έχει εργαστεί για την εταιρεία ρούχων Marchesa στη Νέα Υόρκη και στην Ecole Lesage στο Παρίσι η οποία εξειδικεύεται στα κεντήματα υψηλής ραπτικής.

Επιστρέφοντας στην Ιορδανία εργάστηκε για τη σχεδιάστρια Fatina Asfour, ενώ παράλληλα προετοίμαζε τη δική της συλλογή προκειμένου να αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο.

Το Σεπτέμβριο του 2014 ένας κυνηγός ταλάντων την ανακάλυψε και έγινε η αιτία να τη γνωρίσει ο κόσμος της μόδας στο Παρίσι. Η πρώτη της προσωπική συλλογή ρούχων απέσπασε πολύ καλές κριτικές.

Μαζί με την αδερφή της, Στεφανία Σκούρτη, η σχεδιάστρια θέλει να δημιουργήσει κάτι σύγχρονο.

Η δουλειά της χαρακτηρίζεται από νέες ιδέες και μοντέρνα ρούχα.

Δηλώνει πως χρησιμοποιεί τη μόδα ως μέσο αυτό-έκφρασης και εξερεύνησης.

Η Σκούρτη στα ρούχα που σχεδιάζει συνδυάζει ταυτόχρονα τον ανδρισμό και την θηλυκότητα.

«Σχεδιάζω για τις γυναίκες που είναι ανεξάρτητες και με αυτοπεποίθηση. Για γυναίκες γεμάτες ενέργεια. Με ισορροπία ανάμεσα στη μόδα, το χιούμορ και την κομψότητα. Θα ήθελα πολύ να ντύσω την FKA Twigs, ωστόσο βρίσκω περισσότερο συναρπαστικό να ντύνω την καθημερινή γυναίκα» τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Vogue.

Το όνειρο της είναι τα επόμενα χρόνια να δημιουργήσει ένα brand με ισχυρή “φωνή και ψυχή” και φυσικά να συνεχίσει να γνωρίζει επιτυχία.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Δημητρης Στρατης.!

    Μπραβο καλη &επιτυχημένη συνέχεια!!!


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ