Η Ελληνίδα δημοσιογράφος – παρουσιάστρια που εμπιστεύονται οι Γερμανοί τηλεθεατές
Έργα Ελλήνων

Η Ελληνίδα δημοσιογράφος – παρουσιάστρια που εμπιστεύονται οι Γερμανοί τηλεθεατές

Με καταγωγή από την Κρήτη, η Λίντα Ζερβάκη είναι η πρώτη αλλοδαπή κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων των 8, στην κρατική τηλεόραση της Γερμανίας. Η 35χρονη ελληνικής καταγωγής έκανε το ντεμπούτο της στις αρχές Απριλίου του 2012 στο δελτίο «Tagesthemen», το οποίο θεωρείται σκαλοπάτι για το πιο παλιό και πλέον αναγνωρισμένο δελτίο ειδήσεων της Γερμανίας.

Οι γονείς της βρέθηκαν μετανάστες στη Γερμανία στη δεκαετία του εξήντα. Είχαν ένα περίπτερο που δούλευε μαζί με τα αδέρφια της. Μάλιστα, όπως δηλώνει η ίδια στο ellines.com, ακόμη και μετά το σχολείο όταν άρχισε να δουλεύει σε μια διαφημιστική εταιρεία ως συντάκτρια κειμένων, κάθε Κυριακή δούλευε στο περίπτερο εναλλάξ με τον αδερφό της μέχρι που έγινε 28 χρονων.

Ξεκίνησε στο ραδιόφωνο προκειμένου να μπει στο νόημα των ειδήσεων, ενώ λίγο καιρό αργότερα ήρθε και η τηλεόραση. Ωστόσο η ίδια παραδέχεται, πως αν κάποιος της έλεγε πριν από δέκα χρόνια, ότι κάποια μέρα θα εργαστεί στη σημαντικότερη ειδησεογραφικη εκπομπή της Γερμανίας, δεν θα το πίστευε.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Δρ Δρακοπουλος Αβρααμ ουρολογος

    Αγαπητή Λίντα έζησα τους Γερμανούς από κοντά εργαζόμενος σαν γιατρός ουρολογος στο νοσοκομείο Urban Βερολίνου .Πότε δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα χωρίς διακρίσεις και με πλήρη σεβασμό και αναγνώριση για την τιμιτικη μου διακριση στη διδακτορικη μου διατριβη.Αναρωτιέμαι τι εχει αλλαξει και ο κος
    Σόιμπλε τρέφει τόση κακία εναντίον μας .Μήπως η 58 ήμερη αντίσταση μας?? Τι κάνει ο μέσος Γερμανός? Υπενθύμισε του τα λόγια του νομπελίστα αείμνηστου Gunter Grass και τα σοφα λογια των πρωην καγκελαριων H Kohl H Schmidt G Schroeder ευχαριστω


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ