To αστέρι της τηλεοπτικής σειράς Modern Family
Έργα Ελλήνων

To αστέρι της τηλεοπτικής σειράς Modern Family

Η Άριελ Γουίντερ έγινε ευρέως γνωστή από την τηλεοπτική σειρά “Modern Family”, είναι επίσης τραγουδίστρια και μοντέλο.

Γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου του 1998 στο Λος Άντζελες. Το ελληνικό της όνομα είναι Ελευθερία, όπως έχει αποκαλύψει η ίδια. Η μητέρα της Χρυσούλα έχει ελληνική καταγωγή.

Έχει δύο αδέρφια, τη Shanelle και τον Jimmy Workman και μιλάνε άπταιστα ελληνικά σε αντίθεση με την Άριελ.

To 2009, κατάφερε να κερδίσει το ρόλο της Άλεξ Ντάνφι στη ξένη τηλεοπτική σειρά “Modern Family”. Υποδύεται το ρόλο της νεότερης κόρης της οικογένεια Ντάνφι, μια νεαρή κοπέλα με απίστευτες διανοητικές ικανότητες αλλά όχι τόσο καλή στις ανθρώπινες σχέσεις. Πάντα τσακώνεται με την μεγαλύτερη αδερφή της αλλά στο τέλος καταλήγουν να είναι αγαπημένες.

Η τηλεοπτική σειρά βγήκε στον αέρα το 2009 και πολύ σύντομα έγινε μεγάλη επιτυχία του τηλεοπτικού σταθμού ABC. Απο την έναρξη της μέχρι και σήμερα, η σειρά έχει λάβει δεκάδες βραβεία. Τον Ιούνιο του 2013, το Writers Guild of America ανέδειξε τη σειρά στη 34η θέση απο τις 101 καλύτερου σεναρίου σειρές όλων των εποχών.

Από νεαρή ηλικία η ελληνικής καταγωγής μητέρα της, Χρυσούλα, παρατήρησε το ταλέντο της κόρης της και της βρήκε αντζέντη. Αμέσως μετά η Γουίντερ έκανε τη πρώτης της εμφάνιση στη τηλεοπτική σκηνή, στη διαφήμιση της Cool Whip.

Από το 2007 δανείζει τη φωνή της στο χαρακτήρα της Γκρέτσεν στη σειρά κινουμένων σχεδίων της Disney “Φινέας και Φέρμπ”. Επίσης έχει κάνει τις φωνές σε πολλές άλλες σειρές και ταινίες κινουμένων σχεδίων.

Ο πρώτος της πρωταγωνιστικός ρόλος ήταν στο θρίλερ “One Missed Call” το 2008, που υποδύθηκε τη δολοφόνο της ταινίας. Απο το 2008 έως και σήμερα, έχει εμφανιστεί σε πολλές επιτυχημένες σειρές όπως “Criminal Minds”, “Crossing Jordan”, “Nip Tuck”, “Bones” και πολλές άλλες.

Το 2012 έπαιξε το ρόλο της Λίλα στη κωμωδία “Χίλιες Λέξεις” με τον διάσημο ηθοποιό Έντι Μέρφι και Κέρι Ουάσινγκτον. Θα εμφανιστεί στη ταινία του 2015 “ Safelight ” στο ρόλο της Κέιτ.

Στον ελεύθερο χρόνο της, συμμετέχει στο συγκρότημα “WickedSweet” και ήδη έχουν ηχογραφήσει το πρώτο τους CD.

Αγαπημένος της Έλληνας καλλιτέχνης είναι ο Σάκης Ρουβάς, μάλιστα όταν η Άριελ ήταν 9 ετών συνεργάστηκε μαζί του στην ταινία “Άκρα”.

Επίσης, συμμετέχει σε πολλές περιβαλλοντολογικές φιλανθρωπίες.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ