Διεθνούς φήμης δημοσιογράφος
Έργα Ελλήνων

Διεθνούς φήμης δημοσιογράφος

Ο Ιωάννης Μάνγκος εργάζεται ως δημοσιογράφος στην Αυστραλία εδώ και τριάντα έξι  χρόνια, εκ των οποίων τα τελευταία τριάντα τρία στην τηλεόραση.

Ο Μάνγκος είναι παρουσιαστής ειδήσεων στο Seven Network και τακτικός συνεργάτης στα προγράμματα Sunrise  και Morning Show.

Προτού εργαστεί εκεί, ήταν ο παρουσιαστής ειδήσεων στο Skynews Australia για δεκαπέντε συναπτά έτη.

Εργάστηκε επίσης για δεκατέσσερα χρόνια στο National Nine News ως πολιτικός ανταποκριτής της Νέας Νότιας Ουαλίας στο δημοσιογραφικό θεωρείο της κοινοβουλευτικής ομοσπονδίας, έως ότου και έγινε επικεφαλής του γραφείου στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επέστρεψε από τις Ηνωμένες Πολιτείες όταν ο Graham Kennedy του πρότεινε να παρουσιάσουν μαζί το επιτυχημένο βραδινό show Coast to Coast.

Ο Μάνγκος έκανε επίσης και συχνές εμφανίσεις ως guest στα τηλεοπτικά προγράμματα Nine’s Today Show και στο Midday Show.

Ωστόσο εκείνη την περίοδο είναι που αλλάζει επαγγελματική στέγη και ξεκινά να εργάζεται στο Network Ten  όντας ο παρουσιαστής της εκπομπής Eyewitness News.

Ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε ξανά στο Nine έπειτα από την άκρως δελεαστική πρόταση να εργαστεί στο  Midday Show ως ρεπόρτερ.

Το Seven Network αναγνώρισε τη διαρκή προσπάθεια και επιτυχία του Ιωάννη Μάνγκου δίνοντας του να παρουσιάσει τη δική του εκπομπή το At Home With John Mangos το οποίο και μεταδόθηκε για δύο χρόνια.

Έχει εργαστεί και στο ραδιόφωνο στους σταθμούς Sydney radio station 2KY και 2UE.

Ο Μάνγκος ζει στο Σύδνεϋ από όπου και διευθύνει το δικό του media consultancy, το Megisti Media, το όνομα του οποίου προέρχεται από τον τόπο καταγωγής του δημοσιογράφου, το Καστελλόριζο.

Ο ίδιος είναι επίσης και Διευθυντής Media στη διεθνή χρηματοοικονομική εταιρεία FTI.

Ο Μάνγκος αφιερώνει πολύ από το χρόνο του σε φιλανθρωπικά έργα. Έχει υπάρξει μέλος του Make A Wish Foundation, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Jeans For Genes, μέλος της διοικητικής επιτροπής του OceanWatch και του Sydney Olympic Football Club και μέλος του Trish Cairns Breast Cancer Awareness Foundation του νοσοκομείου St.Vincent’s.

Σήμερα είναι ενεργό μέλος του  Friends In Giving μέσω του οποίου συγκεντρώνονται χρήματα για το Sir David Martin Foundation.

Μάλιστα πρόσφατα βραβεύτηκε με το Golden Harold Award για την εδώ και τριάντα χρόνια συνεισφορά του σε φιλανθρωπίες που σχετίζονται με τα παιδιά.

Ο Μάνγκος είναι ο επίσημος πρεσβευτής και επίτιμο μέλος του Sydney Swans Football Club.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους, τον Κώστα και τον Απόλλωνα.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ