Αντιπρόεδρος Σχεδίου της Donna Karan
Έργα Ελλήνων

Αντιπρόεδρος Σχεδίου της Donna Karan

Ο Πέτρος Σπηλιόπουλος είναι Αντιπρόεδρος Σχεδίου της Donna Karan.

Γεννήθηκε το 1961 στην Ελλάδα. Οι γονείς του μοίραζαν τον χρόνο τους μεταξύ Νέας Υόρκης και Παρισιού. Το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής του ηλικίας το πέρασε στο Springfield της Μασαχουσέτης και τελικά εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη.

Σπούδασε Μόδα στο Parsons School of Design της ΝέαςΥόρκης, από όπου αποφοίτησε το 1981.

Η πρώτη του δουλεία ως σχεδιαστής μόδας ήταν ως βοηθός στυλίστας στην Laura Biagiottiστην Ρώμη το 1982. Στη συνέχεια εργάστηκε στον Christian Dior και έπειτα στην Gloria Sacks Inc.

Το 1985 ορίστηκε ως Διευθυντής Δημιουργικού στην Carolyne Roehm, όπου έμεινε ως το 1991. Στη συνέχεια δούλεψε για τον Joseph Abboud.

Από το 1993 έως το 1997 δούλεψε ως σχεδιαστής για την Donna Karan στη Νέα Υόρκη. Αντικατέστησε τον Narcisco Rodriguez ως επικεφαλής σχεδίου στην γυναικεία συλλογή του Nino Cerruti το 1997.

Όσο παρέμεινε στην Cerruti, έδωσε μια νέα μοντέρνα πνοή στα ρούχα τους. Έφυγετο 2002 και επέστρεψε στην Donna Karan ως Αντιπρόεδρος Σχεδίου.

Ο ίδιος τονίζει ότι εμπνέεται από την κατασκευή του Balenciaga, την επιμονή στην ουσία του Halston και την ευφυΐα τουYves St. Laurent.

Συνεργάστηκε επίσης με την Karole Armitage στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2000, σχεδιάζοντας τα κουστούμια για την παράσταση «Οι όρνιθες» του Αριστοφάνη. Η συνεργασία τους συνέχισε για αρκετές παραγωγές.

Είναι ζευγάρι για περισσότερα από 20 χρόνια με τον Robert Turner.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ