Διευθυντής της Σχολής Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο
Έργα Ελλήνων

Διευθυντής της Σχολής Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο

Ο Γρηγόρης Τζουσδάνης είναι ένας διακεκριμένος καθηγητής στις ανθρωπιστικές επιστήμες και διευθυντής της Σχολής Ελληνικών Σπουδών στο πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Ο Τζουσδάνης διδάσκει σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία και κουλτούρα,  Παγκόσμια Λογοτεχνία, Ανθρώπινα Χαρακτηριστικά και Ανθρώπινες Σχέσεις.

Οι τομείς εξειδίκευσής του είναι η σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία και κουλτούρα, ο Καβάφης, η καλαισθησία (aesthetics), οι Πολιτισμικές Σπουδές, ο Εθνικισμός και οι Ανθρώπινες Σχέσεις.

Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων “Fiction Agonistes”, “The necessary Nation”, “Belated Modernity and Aesthetic Culture” και του “The Poetics of Cavafy”.

Ο Γρηγόρης Τζουσδάνης έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας. Το 1992 κέρδισε το John Simon Guggenheim Memorial Foundation Fellowship, το 1994 το  Woodrow Wilson International Center for Scholars Fellowship και το 2003 το Distinguished Scholar Award από το Πανεπιστήμιου του Οχάιο.

Το 2006 του απονεμήθηκε ο τίτλος Humanities Distinguished Professor, το 2011 κέρδισε το American Council of Learned Societies Fellowship και το 2012 το Onassis Visiting Scholar από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Το 2014,του απονεμήθηκε το National Endowment for the Humanities Fellowship από την Αμερικανική Σχολή Κλασσικών Σπουδών στην Αθήνα.

Ο καθηγητής σπούδασε στο Πανεπιστήμιο McMaster του Καναδά και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Birmingham της Αγγλίας το 1983.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 2

  1. Μαρία Μπελεζωνη

    Θέλω να επικοινωνήσω μαζί σας για να σας ρωτήσω κάτι προσωπικό μου


  2. Μαρία Μπελεζωνη

    Κύριε καθηγητά καλημέρα με λένε Μαρία Μπελεζωνη και θέλω να σας ρωτήσω εάν γνωρίζετε κάποιον κύριο που τον λένε Τερρυ Τζόνσον και έχει αποφειτησει από το δικό σας πανεπιστήμιο


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ