Από την πολιτική… στην οικογενειακή επιχείρηση σοκολάτας!
Έργα Ελλήνων

Από την πολιτική… στην οικογενειακή επιχείρηση σοκολάτας!

Η Dana Edwards Manatos Εγκατέλειψε την καριέρα της στον Λευκό Οίκο για να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση σοκολατοποιίας σε συνεργασία με τα αδέρφια της Κρίστιαν και Μαρκ. Η Edward Marc Chocolatier, μια από τις πιο γνωστές εταιρείες στο είδος της, παράγει σοκολάτες από το 1916. Είναι η Αντιπρόεδρος Λειτουργίας της εταιρείας. Ο Μαρκ είναι ο CFO της εταιρείας.

Το 1914 ο Χαρίλαος και η Ουρανία άφησαν πίσω την Ελλάδα και ξεκίνησαν την κοινή τους ζωή στο Pittsburgh. Με τις οικογενειακές συνταγές δημιούργησαν ένα κατάστημα με σοκολατάκια στο Lawrenceville, όπου ζούσαν οι περισσότεροι Έλληνες μετανάστες. Τώρα, 4 γενιές μετά το Edward Marc είναι γνωστό για τα εξαιρετικά σοκολατάκια του και φυσικά διαθέτει υποκαταστήματα σε 50 πολιτείες. Επίσης η οικογένεια έχει ανοίξει ένα μαγαζί με milkshakes, το οποίο ονόμασαν The Milkshake Factory, στο Πίτσμπουργκ στον χώρο όπου οι παππούδες τους είχαν ανοίξει το 1914 το πρώτο κατάστημα.

Η πολιτική της καριέρα ξεκίνησε στο πλευρό του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζωρτζ Μπους, το 2003. Διετέλεσε επικεφαλής του συντονισμού Προεδρικών ταξιδιών τόσο εντός της χώρας όσο και στο εξωτερικό. Παραιτήθηκε το 2007 από τον Λευκό Οίκο.

Η Dana γεννήθηκε στο Πίτσμπουργκ και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Είναι παντρεμένη με τον Τομ Μανάτο και έχουν αποκτήσει 2 παιδιά.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ