Η ταλαντούχα νεαρή πιανίστρια που κατάφερε να σαγηνεύσει τους Νεοϋορκέζους
Έργα Ελλήνων

Η ταλαντούχα νεαρή πιανίστρια που κατάφερε να σαγηνεύσει τους Νεοϋορκέζους

Η εικοσάχρονη Ελληνίδα πιανίστρια, Ελεονώρα Αποστολίδη, κατάφερε να συναρπάσει το αμερικανικό κοινό κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Χαρισματικών Μουσικών της Νέας Υόρκης το 2015.

Η Αποστολίδη πήρε το πρώτο βραβείο κερδίζοντας συνομήλικους της από την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Σιγκαπούρη, τη Ταϊλάνδη και την Αμερική.

Το χρυσό μετάλλιο της απονεμήθηκε την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης όπου οι νικητές έδωσαν συναυλία ενώπιον  Νεοϋορκέζων αλλά  και πολλών σημαντικών εκπροσώπων του χώρου της κλασικής μουσικής.

Η Ελληνίδα πιανίστρια γεννήθηκε στην Πρέβεζα στις 29 Απριλίου το 1995. Το πάθος της για τη μουσική και η αγάπη της για το πιάνο ξεκίνησαν από τη νεαρή ηλικία των τεσσάρων ετών. Το 2010, κέρδισε το πρώτο βραβείο στον 26ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης .

Ένα χρόνο αργότερα, το 2011, η Αποστολίδη αποσπά την τρίτη θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου της «Τέχνης».

Η πιανίστρια έχει καταφέρει να κάνει υπερήφανη την οικογένεια της και τους συμπατριώτες της με το πηγαίο ταλέντο της αλλά και τις διακρίσεις που έχει αποσπάσει παρά το νεαρό της ηλικίας της.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ