Αναζητά και επιβραβεύει την καλοσύνη
Έργα Ελλήνων

Αναζητά και επιβραβεύει την καλοσύνη

Ο Λέων Λογοθέτης είναι παρουσιαστής εκπομπών, ομιλητής, φιλάνθρωπος και φυσικά ένας εξερευνητής. Δημιουργός και παρουσιαστής του “Amazing Adventures of a Nobody”και της νέας του εκπομπής #GoBeKind. Πρόσφατα ξεκίνησε τα γυρίσματα της νέας εκπομπής, στην οποία αναζητά την καλοσύνη, δίνοντας δώρα σε ανυποψίαστους καλούς Σαμαρείτες ή ανθρώπους σε ανάγκη. Το hashtag #GoBeKind έχει γίνει viral και ο σκοπός της εκπομπής να μοιράσει την καλοσύνη, φαίνεται πως βρίσκει ανταπόκριση.

Γεννήθηκε στο Λονδίνο και πριν κάνει την αλλαγή στη ζωή του, ήταν χρηματιστής. Όμως ένιωθε κατάθλιψη και τίποτα δεν τον ενέπνεε. Τα παράτησε λοιπόν όλα για μια ζωή στους δρόμους της εξερεύνησης. Κάπως έτσι, ταξίδεψε σε όλες της ηπείρους και σε περισσότερες από 90 χώρες.

Μέσα από την εκπομπή του Amazing Adventures of a Nobody περιπλανιέται ανά την υφήλιο ξοδεύοντας μόλις πέντε δολάρια την ημέρα. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της εκπομπής του, επιτρέπεται να δέχεται δώρα από αγνώστους, να δουλεύει προκειμένου να εξασφαλίσει το φαγητό και τη διαμονή του- αλλά το μεροκάματο να μην ξεπερνάει τα πέντε δολάρια. Απαγορεύεται να ζητάει χρήματα και μπορεί να μένει στην κάθε πόλη από όπου περνάει μόνο μία μέρα. Έχει διασχίσει τις ΗΠΑ, ξεκινώντας από την Time Square της Νέας Υόρκης για να καταλήξει στο Λος Άντζελες και στη διάσημη ταμπέλα του Χόλιγουντ. Στην Ευρώπη, ξεκίνησε το ταξίδι του έχοντας αφετηρία το Παρίσι και έφτασε μέχρι την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας. Το νομαδικό του πνεύμα τον έχει οδηγήσει ακόμη και σε εξωτικούς προορισμούς όπως τα νησιά Γκαλαπάγκος, τη Μογκολία, το Νεπάλ. Όλα αυτά και άλλα πολλά… με μόλις πέντε ευρώ την ημέρα!

Η εκπομπή του συστήθηκε στο τηλεοπτικό κοινό για πρώτη φορά από το βρετανικό δίκτυο Sky TV. Ακολούθησε το National Geographic, μέσα από το οποίο το “Amazing Adventures of a Nobody” προβλήθηκε σε περισσότερες από 100 χώρες.

Ο Λέων Λογοθέτης κυνηγάει τα όνειρά του ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο. Σε κάθε τόπο που πηγαίνει κάνει καινούργιους φίλους, γεγονός που απολαμβάνει ιδιαίτερα και θεωρεί ότι αυτές οι φιλίες είναι μέρος του “θησαυρού” που αποκομίζει από κάθε ταξιδιωτική περιπέτειά του.

Έχει συνεργαστεί με την First Book® και οδηγούσε ένα αυτοκίνητο από το Λονδίνο έως τη Μογγολία για να συγκεντρώσει χρημάτων ώστε να αγοράσει 10.000 βιβλία για μη προνομιούχα παιδιά στην Αμερική. Οδήγησε επίσης ένα vintage ταξί σε όλη την Αμερική, δίνοντας δωρεάν βόλτες με ταξί στους απόρους.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ