Άφησε την καριέρα της στη Wall Street για την μόδα
Έργα Ελλήνων

Άφησε την καριέρα της στη Wall Street για την μόδα

Η Ελ Σακέλλης άφησε την Wall Street για να κυνηγήσει το όνειρό της, τη μόδα. Ίδρυσε την εταιρεία Otrera με κοσμήματα και φουλάρια. Το όνομα της εταιρείας προήλθε από την ελληνική μυθολογία, καθώς η Otrera ήταν βασίλισσα των Αμαζόνων. Οι μοναδικές της δημιουργίες έχουν φορεθεί από διασημότητες, όπως οι Alicia Keys, Rachel Ray, Paris Hilton, Stacy Keibler, Maggie Gyllenhaal και Jennifer Lopez.

Το 2004 ξεκινά την εταιρεία της Otrera, με πελάτες όπως Victoria’s Secret, Boston Proper και Spiegel Catalog. Για αρκετά χρόνια σχεδίαζε αξεσουάρ για εταιρείες, αλλά αποφάσισε να δημιουργήσει την δική της σειρά με φουλάρια. Αντλώντας έμπνευση από την Ελλάδα, δημιουργεί την σειρά “Evil Eye Scarf”, η οποία σημείωσε τεράστια επιτυχία και μέσα σε μόλις 3 μήνες τα φουλάρια της ταξίδεψαν σε καταστήματα ανά τον κόσμο.

Η ελληνική καταγωγή της έχει παίξει μεγάλο ρόλο, όπως λέει η ίδια στη ζωή της. Κατά την αναζήτηση για το τέλειο όνομα για την επιχείρησή της, έφτασε πίσω στην παιδική της ηλικία, όταν η γιαγιά της, της έλεγε παραμύθια για την μυστηριώδη πολεμίστρια θεά γνωστή για την εκπληκτική ομορφιά και την ανδρεία της.

Τα σχέδια της αμέσως εξαντλήθηκαν από τα καταστήματα και το ένθετο της Wall Street Journal, Life Style, της αφιέρωσε ένα άρθρο με τίτλο «Το πρόβλημα του να δημιουργείς τάσεις». Τότε αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το χάρισμα αυτό και ξεκίνησε να δουλεύει με νέους σχεδιαστές που χρειάζονταν βοήθεια στην προώθηση των καινοτόμων σχεδίων τους στην αγορά.

Βοηθά ιδιαίτερα τις νέες Ελληνίδες που προσπαθούν να μπουν στον κόσμο της μόδας.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ