Μαέστρος και συνθέτρια παγκοσμίου βεληνεκούς
Έργα Ελλήνων

Μαέστρος και συνθέτρια παγκοσμίου βεληνεκούς

Η Κωνσταντία Γουρζή είναι Ελληνίδα μαέστρος, συνθέτης και καθηγήτρια μουσικής και μέσω της δουλειάς της έχει καταφέρει να ξεχωρίσει παγκοσμίως.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 31 Μαρτίου το 1962. Σπούδασε μουσική στην Αθήνα και το Βερολίνο.

Τη δεκαετία του 1990 η Γουρζή ίδρυσε το μουσικό σύνολο ‘attacca berlin’ και με το σύνολο αυτό πραγματοποίησε το διεθνές έργο της ‘Zeitzonen’ (‘Time Zones’) (1991-1997).

Από το 1999 έως  και το 2007 είναι η καλλιτεχνική διευθύντρια του‘ensemble echo’ στο Βερολίνου.

Το 2002, παρουσίασε το ‘ensemble octopus für musik der moderne’ στο πανεπιστήμιο  Hochschule für Musik und Theater του Μονάχου, όπου και εργάζεται ως καθηγήτρια.

Παράλληλα με όλες τις δραστηριότητες της, το 2007 δημιουργεί  το ‘opus21musicplus’, μέσω του οποίου συνδυάζει τη μουσική με άλλα είδη τέχνης όπως το θέατρο και ο χορός.

Ως μαέστρος, έχει διευθύνει ορχήστρες σε σημαντικά φεστιβάλ στην Ευρώπη και το Ισραήλ. Οι συνθέσεις της, συμπεριλαμβανομένου της θεατρικής και κινηματογραφικής μουσικής, έχουν παιχτεί στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ιαπωνία και το Ισραήλ.

Το 2010, εκδίδεται το CD της με τίτλο ‘Conjunctions – Synápsies’ στο οποίο έχει καταφέρει να συνδέσει αρμονικά δυτικούς και ανατολικούς ήχους.

Το 2011, της ανατέθηκε από την επισκοπή του Μονάχου Freising να συνθέσει ένα κομμάτι για την τελετή επετείου των 10 χρόνων από την τρομοκρατική επίθεση της 11η Σεπτεμβρίου στους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη.

Υπό την παρουσία πολιτικών και κληρικών, η σύνθεση της ‘Time Zero’, κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στην όπερα Marstallplatz στο Μόναχο.

Το  2012, διετέλεσε καλλιτεχνική διευθύντρια στο φεστιβάλ Samos Young Artists Festival στη Σάμο.

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο επιτυχημένους συνθέτες και μαέστρους της σύγχρονης εποχής και της έχει απονεμηθεί το βραβείο Christoph and Stephan Kaske Stiftung’.

“Αισθάνομαι τον εαυτό μου, ως καλλιτέχνη του σήμερα, υποχρεωμένη όχι μόνο να υπακούω τις παραδοσιακές και συμβατικές οδούς αλλά και να αναγνωρίζω την εξέλιξη της ιστορίας, να συνδυάζω το παρελθόν με το παρόν, με φαντασία και με βάση τις δικές μου αντιλήψεις και το δικό μου ένστικτο” δηλώνει η δημοφιλής μαέστρος.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ