Ιδιοκτήτες 100 εστιατορίων σε 7 πολιτείες των ΗΠΑ
Έργα Ελλήνων

Ιδιοκτήτες 100 εστιατορίων σε 7 πολιτείες των ΗΠΑ

Ο Χριστόφορος και Χάρης Παππάς είναι οι ιδρυτές και ιδιοκτήτες της εταιρείας Pappas Restaurants, που αριθμεί πάνω από 100 εστιατόρια σε 7 πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο Κρίς είναι ο CEO της επιχείρησης, ενώ ο αδερφός του Χάρης είναι ο Πρόεδρος.

Η εταιρεία έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τις 100 Κορυφαίες επιχειρήσεις για το 2010 καταλαμβάνοντας την 70η θέση. Επίσης, απέκτησαν πλειοψηφικό πακέτο της γνωστής αλυσίδας εστιατορίων Luby’s. Σε αυτή την εταιρεία ο Κρίς είναι πρόεδρος και ο Χάρης διευθύνων σύμβουλος.

Ο πατέρας τους Jim και ο παππούς τους έφτασαν στην Αμερική το 1897 και δημιούργησαν ένα εστιατόριο με επιτυχία. Όμως και οι δύο συμβούλεψαν τους 2 νέους να μείνουν μακριά από τα εστιατόρια, λόγω των δυσκολιών του επαγγέλματος. Τα αδέρφια στην αρχή ακολούθησαν την συμβουλή τους, αλλά το οικογενειακό «μικρόβιο» υπήρχε και τελικά υπερίσχυσε.

Ο Χάρης σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Texas A&M και έπειτα κατατάχθηκε στον στρατό, υπηρετώντας σε Ταϊλάνδη και Βιετνάμ. Ο Κρις σπούδασε Μηχανολόγος στο Πανεπιστήμιο του Texas και εργάστηκε στην IBM.

Σύντομα όμως, ο Χάρης άρχισε να διευθύνει τον εστιατόριο του πατέρα του, το Dot Coffee Shop και λίγο αργότερα τον ακολούθησε και ο Κρις.

Ο Κρίς και ο Χάρης άνοιξαν το πρώτο εστιατόριο τους το 1976, το ονόμασαν Strawberry Patch. Έκτοτε, άνοιξαν πάνω από 100 εστιατόρια διατηρώντας πάντα την υψηλή ποιότητα στο φαγητό τους. Με 9 διαφορετικά brands, μπορούν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό καλύπτοντας σχεδόν όλα τα γούστα.

Pappadeaux Seafood Kitchen, Pappasito’s Cantina, Pappas Bros. Steakhouse, Pappas Seafood House, Pappas Bar-B-Q, Pappas Burger και Yia Yia Mary’s Greek Kitchen είναι τα βασικά εστιατόρια καθένα από τα οποία εξειδικεύεται σε ένα είδος μαγειρικής και φυσικά υπάρχει catering και delivery.

Το εστιατόριο Yia Yia Mary’s, άνοιξε το 2005 και πήρε το όνομα του από την γιαγιά της οικογένειας Μαρία, μεταφέροντας της αυθεντικές ελληνικές της συνταγές.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ