Προμηθεύουν τις Ηνωμένες Πολιτείες με ψωμί πάνω από 70 χρόνια
Έργα Ελλήνων

Προμηθεύουν τις Ηνωμένες Πολιτείες με ψωμί πάνω από 70 χρόνια

Ο Χριστόφορος Ν. Τσάκαλος είναι διευθυντής της οικογενειακής επιχείρησης H&S Bakery Inc., η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες αρτοπαρασκευαστικές εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι οικογένειες Πατεράκη και Τσάκαλου μετανάστευσαν από την Ελλάδα στην Αμερική για ένα καλύτερο μέλλον και μαζί ίδρυσαν την  H&S Bakery Inc. το 1943. Ο Στέφανος Πατεράκης μαζί με την σύζυγο του Κυριακή και τις δύο κόρες τους, Δέσποινα και Ελευθερία, μετανάστευσαν στην Αμερική το 1921. Η οικογένεια Τσάκαλου μετανάστευσε στην Αμερική μαζί με το γιο τους Χάρη το 1929. Ο Χάρης Τσάκαλος  παντρεύτηκε την Ελευθερία Πατεράκη ενώνοντας τις δύο οικογένειες. Το 1943 ο Χάρης και ο Στέφανος  ίδρυσαν μαζί τον πρώτο φούρνο, όπου και από τα αρχικά των ονομάτων τους δόθηκε το όνομα της εταιρείας.

Σήμερα η H&S Bakery Inc. μαζί με τις θυγατρικές αποτελείται από 14 τμήματα που λειτουργούν σε επτά πολιτείες και κάνουν διανομή των προϊόντων τους σε 23 πολιτείες.

Ο Χριστόφορος  Ν. Τσάκαλος ξεκίνησε να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση από την εφηβεία του. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Stevenson. Σήμερα είναι υπεύθυνος για τις παραγγελίες, την παραγωγή, τη συντήρηση, τη συσκευασία και τον έλεγχο της ποιότητας των προϊόντων. Διευθύνει επίσης τις Safety and Sustainability Teams της H & S.

Όταν δεν βρίσκεται στην επιχείρηση, υποστηρίζει το ίδρυμα Lardarius Webb το οποίο βοηθά τους νέους της Βαλτιμόρης να παραμείνουν στο σχολείο και μακριά από τους δρόμους.

Συμμετέχει επίσης, στον οργανισμό Helping Up Mission μέσω του οποίου βοηθά τους άπορους και άστεγους της Βαλτιμόρης αλλά και εκείνους που είναι εθισμένοι στα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Το 2012, έλαβε το βραβείο “40 Young Leaders Under 40 Award” από το Greek America Foundation και το Greek America Magazine.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ