Προάγει τα ελληνικά προϊόντα στις ΗΠΑ συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση
Έργα Ελλήνων

Προάγει τα ελληνικά προϊόντα στις ΗΠΑ συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση

Ο Πέτρος Παρθένης Jr. ανέλαβε την Grecian Delight Foods απο τον πατέρα του Πέτρο Παρθένη Sr., και μέσω της διαχείρισής του, η εταιρεία  έχει γνωρίσει ρεκόρ πωλήσεων και κερδών, παρά την ασταθή οικονομία που επικρατεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Grecian Delight Foods είναι η κορυφαία εταιρεία ελληνικών προϊόντων στις ΗΠΑ.

Ο Παρθένης αποφοίτησε από το Purdue University’s Krannert School of Business Management. Συνέχισε στο  University of Chicago’s Graduate School of Business , όπου ολοκλήρωσε Executive Education Program. Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Πέτρος Παρθένης εργαζόταν στην επιχείρηση του πατέρα του και το 2007  ανέλαβε τα ηνία με ήδη 15 χρόνια συμμετοχής στην εταιρεία. Το 2011 έλαβε το μεταπτυχιακό στο Strategy,Marketing & Finance από το Northwestern University.

Η εταιρεία βρίσκεται στο Ιλλινόις. Παράγει κορυφαίας ποιότητας ελληνικά προϊόντα για εστιατόρια αλλά και βιομηχανίες. Από το 1974 διατηρεί κορυφαία την ποιότητα και την εξυπηρέτηση των πελατών. Μάλιστα, έχει το 40% της αγοράς του γύρου, ενώ έχει επεκτείνει το εύρος των προϊόντων της και σε μεσογειακά παραδοσιακά είδη.

Εκτός του Vistage International οργανισμού είναι επίσης μέλος της Young Presidents’ Organization και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Hellenic American Leadership Council . Όντας Πρόεδρος της Grecian Delight Foods, η εταιρεία έχει συμμετάσχει σε πολλές ανθρωπιστικές βοήθειες. Μία από αυτές ήταν για τα θύματα του τυφώνα Κατρίνα το 2008.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ