Δημιούργησε ανθρώπινο στομάχι στο εργαστήριο
Έργα Ελλήνων

Δημιούργησε ανθρώπινο στομάχι στο εργαστήριο

Η Γιάννα Ζαβρού είναι επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Μοριακής και Κυτταρικής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι. Είναι επίσης μία από τους διευθυντές του διδακτορικού προγράμματος στη Συστηματική Βιολογία και Φυσιολογία, ερευνήτρια στο UC’s Department of Molecular and Cellular Physiology και μέλος της Αμερικανικής Ένωσης Φυσιολογίας.

Έλαβε το διδακτορικό της από το Τμήμα Xειρουργικής του πανεπιστημίου της Μελβούρνης, με διατριβή στη «Ρύθμιση της Γαστρικής Σωματοστατίνης» (Regulation of Gastric Somatostatin). Εκεί διερεύνησε το ρόλο της γαστρίνης και της χολοκυστοκινίνης ως ρυθμιστές για την έκκριση της σωματοστανίνης.

Μετά την αποφοίτηση της το 1998, η Ελληνίδα επιστήμονας ξεκίνησε τη μεταδιδακτορική της εκπαίδευση στο πανεπιστήμιο του Michigan. Με επικεφαλής εργαστηρίου την Dr. Juanita Merchant, εφαρμόζει τις γνώσεις της στη Φυσιολογία και τη Βιολογία των γαστρικών πεπτιδίων σχετικά με τη ρύθμιση της γαστρίνης και σωματοστατίνης κατά τη διάρκεια της λοίμωξης από ελικοβακτηρίδιο.

Στις 5 Νοεμβρίου 2010, η Γ. Ζαβρού, τιμήθηκε με το Βραβείο Richard Akeson Award for Excellence in Graduate Teaching.

Αυτή την περίοδο στο Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι, η έρευνα της επικεντρώνεται στη δράση του Sonic Hedgehog στο γαστρικό επιθήλιο και την ανάπτυξη του καρκίνου του στομάχου με λοίμωξη H. pylori.

Με επικεφαλής τον αναπτυξιακό βιολόγο Τζιμ Γουέλς, η Ζαβρού και η υπόλοιπη επιστημονική ομάδα, κατάφεραν για πρώτη φορά να δημιουργήσουν στο εργαστήριο ένα λειτουργικό τρισδιάστατο ιστό ανθρώπινου στομαχιού.

Αυτό επίτευγμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς θα επιτρέψει στους ερευνητές να μελετήσουν τα πρώτα στάδια ασθενειών όπως ο καρκίνος του στομάχου και του έλκους και να ταυτοποιήσουν τρόπους πρόληψης αλλά και ανάπτυξης νέων φαρμάκων.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. ΒΟΤΣΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    Ειμαι ζωγράφος και γλύπτης έγραψα ένα παιδικό παραμυθάκι με κεντρικό ήρωα μια σκυλίτσα την δίκη μου σκυλίτσα (κάλιο αργά παρά ποτέ )πιστεύω πως κάνει για ταινία σε μορφή τριλογίας έχω ολοκλήρωση το πρώτο μέρος και χρειάζομαι βοήθεια τεχνική για να πραγματωθεί το όνειρο μου .Στην ιστορία μου εμπλέκονται νεράιδες ξωτικά μύστες μορφές απο την μυθολογία μας και μια μεγάλη ανιδιοτελή αγάπη μεταξύ δυο χαρούμενων χνουδωτων ψυχών.ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΣΣΑΛΙΜΑΝΙ ΟΔΟΣ ΑΝΔΡΟΟΥΤΣΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ 157 Τηλ6932651584 Γράφω αυτα τα στοιχεία γιατί η γνώση μου στην τεχνολογίας ειναι παιδαριώδης και τα αγγλικά μου καθαρά τουριστικά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ! ( μια μικρή εισαγωγή :ΚΑΠΟΥ ΣΤΑ ΧΙΛΙΟΧΡΟΝΑ ΔΑΣΗ ΤΗΣ ΟΥΑΛΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΟ ΞΕΦΩΤΟ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ.ΕΚΕΙ ΖΟΥΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΠΟΛΥ ΟΛΑ ΤΑΖΩΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΦΑΡΜΑΣ.ΜΑ ΠΕΡΙΣΣΘΤΕΡΟ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΟΝ ΔΑΥΙΔ Ο ΔΑΥΙΔ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΓΕΡΩΧΘ ΛΥΚΟΣΚΥΛΟ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΣ ΟΤΑΝ ΕΠΕΦΤΕ Η ΝΥΚΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΙΜΟΝΤΟΥΣΑΝ ΗΣΥΧΟΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΑΥΙΔ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ ΑΓΟΓΚΙΣΤΑ Τ Α ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΕΙ ΗΑΥΓΗ….) ΞΑΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ