Bελτιώνει την καρδιακή λειτουργία σε σηπτικούς ασθενείς
Έργα Ελλήνων

Bελτιώνει την καρδιακή λειτουργία σε σηπτικούς ασθενείς

Ο Κωνσταντίνος Δροσάτος είναι καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Temple. Εξειδικεύεται στη Μοριακή Βιολογία, τον μεταβολισμό των λιπιδίων, την υπερλιπιδαιμία, την καρδιακή ανεπάρκεια και τη σήψη.

Κατάγεται από το Παρθένι της Εύβοιας.

Σπούδασε Βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συνέχισε της σπουδές του στη Μοριακή Βιολογία και Βιοιατρική στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Στη συνέχεια διετέλεσε μεταδιδακτορικός ερευνητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Columbia.

Η έρευνα του στοχεύει στη διαλεύκανση των μηχανισμών που διέπουν τη σήψη που προκαλείται από την καρδιακή ανεπάρκεια και στον συντονισμό με τους κλινικούς επιστήμονες στην πρόταση πιθανών θεραπειών για τη βελτίωση της καρδιακής λειτουργίας σε σηπτικούς ασθενείς. Τα ευρήματα των μελετών μπορούν να επεκταθούν και σε άλλους τύπους καρδιακής δυσλειτουργίας και σε νέες θεραπείες για την καρδιακή ανεπάρκεια. Επιπλέον, μελετά την εξερεύνηση του καρδιακού μεταβολικού προφίλ και τη συμβολή του στο φαινότυπο των άλλων ασθενειών, όπως η νωτιαία μυϊκή ατροφία (SMA).

Είναι μέλος της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιάς, του Συμβουλίου για τις βασικές Καρδιαγγειακές Επιστήμες, της Διεθνούς Εταιρείας για την Καρδιά, της Παγκόσμιας Ελληνικής Βιοϊατρικής Ένωσης και του Συλλόγου Ελλήνων Βιοεπιστημόνων ΗΠΑ.

Το 2004, ο κ. Δροσάτος πρότεινε σε τρεις συναδέλφους του, τον Δημήτρη Ηλιόπουλο, τον Ιορδάνη Καραγιαννίδη και τον Θωμά Θώμου, να ιδρύσουν το Σύλλογο Ελλήνων Βιοεπιστημόνων ΗΠΑ (HBA-USA), ο οποίος αριθμεί πλέον σχεδόν 400 βασικούς και κλινικούς ερευνητές ελληνικής καταγωγής, που βρίσκονται στις ΗΠΑ. Μάλιστα ο σύλλογος συνεργάζεται με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ