Διευθυντής στο Ινστιτούτο Κοινωνικής Δικαιοσύνης του Australian Catholic University
Έργα Ελλήνων

Διευθυντής στο Ινστιτούτο Κοινωνικής Δικαιοσύνης του Australian Catholic University

Ο Νικόλαος Κομπρίδης, είναι Διευθυντής στο Ινστιτούτο Κοινωνικής Δικαιοσύνης στο Australian Catholic University και καθηγητής Φιλοσοφίας και Πολιτικής Σκέψης (Research Professor in Philosophy and Political Thought).

Επηρεαζόμενος από την Κριτική Θεωρία (Critical Theory Tradition), ξεκίνησε μια ακαδημαϊκή καριέρα η οποία τον οδήγησε στη Φρανκφούρτη. Εκεί εργάστηκε δίπλα στον Γερμανό φιλόσοφο Jürgen Habermas ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο J.W. Goethe University. Το 2006 δημοσίευσε το “Critique and Disclosure: Critical Theory between Past and Future”. Στο βιβλίο αυτό, ενώ αξιοποιούσε πολλές ιδέες του Habermas, ήταν έντονα επικριτικός απέναντι του. Την ίδια χρονιά δημοσίευσε το “Philosophical Romanticism” και το 2014 το “The Aesthetic Turn in Political Thought”.

Ο καθηγητής έχει εκδώσει επίσης πολυάριθμα άρθρα και δοκίμια, υποστηρίζοντας τις αντιλήψεις του σχετικά με την Πολιτιστική Αλλαγή (Cultural Change). Επίσης ολοκληρώνει δύο νέα βιβλία, το ένα σχετίζεται με την Κριτική Θεωρία της Δεκτικότητας (Critical Theory of Receptivity) και το άλλο με την Αναζωογόνηση του Ρομαντισμού (Reanimating Romanticism).

Ο Νικόλαος Κομπρίδης προτού γίνει καθηγητής Φιλοσοφίας και Πολιτικής Σκέψης (Research Professor in Philosophy and Political Thought), ξεκίνησε ως μουσικός στο University of Toronto και  στο Yale University στο Κονέκτικατ. Ίδρυσε και διηύθυνε το Sound Pressure. Εκείνη την περίοδο, συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους συνθέτες του κόσμου όπως οι Frederic Rzewski, Martin Bresnick, Louis Andriessen και David Lang.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ