Εκπρόσωπος της αποστολής του ΟΗΕ στην Αφρική
Έργα Ελλήνων

Εκπρόσωπος της αποστολής του ΟΗΕ στην Αφρική

Ο Άρης Γαϊτάνης, Έλληνας ομογενής από την Αυστραλία, είναι εκπρόσωπος της αποστολής του ΟΗΕ στην Αφρική.

Γεννήθηκε στο Έμεραλντ της Αυστραλίας και μεγάλωσε στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλιανής πολιτείας του Κουΐνσλαντ. Η αγάπη του για τη δημοσιογραφία ξεκίνησε από πολύ νωρίς και προκειμένου να καταφέρει να σπουδάσει, πουλούσε εφημερίδες έξω από το νοσοκομείο Princess Alexandra στο Μπρίσμπεϊν κερδίζοντας 3,5 σεντς από κάθε πώληση.

Ο Γαϊτάνης, εργάστηκε για χρόνια ως δημοσιογράφος στο Αυστραλιανό ABC. Εδώ και δέκα χρόνια εργάζεται ως εκπρόσωπος των Γ.Γ του ΟΗΕ. Η πρώτη του δουλειά στον ΟΗΕ ήταν στη Νέα Υόρκη υπό τον πρώην Γενικό Γραμματέα Κόφι Ανάν.

Πριν από την τοποθέτηση του στην Αφρική, όπου και μάχεται κατά του ιού Έμπολα, είχει υπηρετήσει στο Σουδάν κατά την ειρηνευτική διαδικασία λήξης  του εμφυλίου πολέμου το 2005, στο Λίβανο, στην Ταϋλάνδη, στη Σομαλία κατά τη διάρκεια του λιμού το 2011, στην Καμπότζη και στο Αφγανιστάν όπου και ήταν μάρτυρας  του θανάτου τεσσάρων συναδέλφων του από επίθεση αυτοκτονίας.

“Όταν ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) πηγαίνει σε μία χώρα που αντιμετωπίζει κάποιου είδους κρίσης, αυτό σημαίνει κάτι για τους ανθρώπους που υποφέρουν εκεί. Ότι ο κόσμος δεν τους έχει ξεχάσει, αλλά είναι δίπλα τους και κάνει ότι μπορεί για να λήξει το μαρτύριο τους” είπε ο Γαϊτάνης.


U.N. condemns suicide attack in Kabul by reuters

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ