Οι δημιουργίες της από σοκολάτα συναρπάζουν τον πλανήτη
Έργα Ελλήνων

Οι δημιουργίες της από σοκολάτα συναρπάζουν τον πλανήτη

Η Κατερίνα Μαρκοφ είναι η ιδρυτής και ιδιοκτήτρια της Vosges Haut-Chocolat, μιας εταιρείας που δημιουργεί σοκολατάκια πολυτελείας. Πέρσι η εταιρεία της είχε 30 εκατομμύρια δολάρια έσοδα. Τα σοκολατάκια που δημιουργεί δεν είναι καθόλου συνηθισμένα, καθώς συνδυάζει γεύσεις και αρώματα από όλον τον κόσμο. Οι Bruce Springstein, Cameron Diaz Ryan Gossling, Sharon Stone,Susan Sarandon, Benicio del Toro, Lenny Kravitz, Jessica Biel και Goldie Hawn είναι μερικοί από τους διάσημους θαυμαστές των δημιουργημάτων της!

Γεννήθηκε στην Ιντιάνα, αλλά η καταγωγή της οικογένειας της είναι από τη Μακεδονία.

Μετά από σπουδές σε χημεία και ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt, αποφάσισε να ακολουθήσει το πάθος της και μετακομίζει στο Παρίσι για να σπουδάσει μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Φοιτά στη σχολή Le Cordon Bleu. Μετά ταξιδεύει ανά τον κόσμο για να γνωρίσει νέες γεύσεις και κουζίνες

Το 1997 επιστρέφει στις ΗΠΑ, όμως αντί να εργαστεί ως σεφ αποφασίζει να εργαστεί στην οικογενειακή επιχείρηση. Ο θείος της, της προσφέρει μια θέση στην εταιρεία επίπλων και η Κατρίνα μαθητεύει στο πλευρό του για ένα χρόνο. Το 2008 ανοίγει το πρώτο της κατάστημα στο Σικάγο, ονομάζει την εταιρεία της Vosges Haut-Chocolat και ξεκινά να δημιουργεί εξωτικά σοκολατάκια.

Τρεις νέες γεύσεις απογείωσαν την εταιρεία της, το σοκολατάκι Naga με κάρυ και καρύδα, το σοκολατάκι Budapest με πάπρικα και το Asian σοκολατάκι με ουασάμπι, τζίντζερ και σουσάμι. Στόχος της από την αρχή έως σήμερα, ήταν η νέες γεύσεις με αρώματα που δεν τα περιμένει ο πελάτης.

«Δεν στηρίζομαι στην άποψη άλλων ή σε έρευνες καταναλωτών για να φτιάξω νέα προιόντα. Δεν ακολουθώ τυπικές διαδικασίες. Πάντα κάνω αλλαγές την τελευταία στιγμή και συνήθως αποδεικνύεται σωστό!»

Μετά την επιτυχία των δημιουργιών της στα πολυκαταστήματα Neiman Marcus, συνειδητοποίησε πως η ζήτηση πολλαπλασιαζόταν και δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί. Έτσι, ανοίγει το δικό της εργοστάσιο το 2002. Μέχρι το 2006 οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια δολάρια και η ίδια αμειβόταν με 80.000 δολάρια.

Η εταιρεία της έχει 30 άτομα προσωπικό και προτιμά να επιβλέπει η ίδια όλες τις διαδικασίες. Έχει ανοίξει 2 ακόμα υποκαταστήματα σε Νέα Υόρκη και Λας Βέγκας. Ενώ σύντομα θα ανοίξει κατάστημα στην Ιαπωνία.

Να σημειώσουμε πως έχει δημιουργήσει μία ολόκληρη σειρά με σοκολατάκια με μπέικον, ενώ κάθε χρόνο δημιουργεί 4 νέα είδη. Έχει λάβει δεκάδες βραβεία μεταξύ των οποίων το Bon Appetit Good Artisan of the Year Award το 2004, ήταν στο Top 35 των καλλιτεχνών της κουζίνας του περιοδικού Food & Wine και ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείας σύμφωνα με το περιοδικό Inc.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ