Ηθοποιός και συγγραφέας που κέρδισε τις καρδιές των Αυστραλών
Έργα Ελλήνων

Ηθοποιός και συγγραφέας που κέρδισε τις καρδιές των Αυστραλών

Η Μαίρη Κούστα είναι Ελληνοαυστραλή ηθοποιός, ιδιαιτέρως γνωστή για τους ρόλους της στο “Wogs Out of Work” και στην τηλεοπτική κωμική σειρά “Acropolis Now”. Συμμετείχε στο stage sequel “Wogarama” αλλά και στις ταινίες “Nirvana St Murder”,“Hercules Returns”και “Mull” για την οποία και της απονεμήθηκε το βραβείο Best Supporting Actress.

Γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου του 1964, στη Μελβούρνη, η οικογένεια της κατάγεται από τη Φλώρινα.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως “Wildside”, “Grass Roots”, “Secret Life of Us”, “Rake”, “Effie Just Quietly” και “Greeks on the Roof” και είναι ιδιαιτέρως αγαπητή στο Αυστραλιανό κοινό. Για το έργο της ως κωμική ηθοποιός της έχει απονεμηθεί Logie Award και Variety Heart Award.

Το 2003 δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “Effie’s Guide to Being Up Yourself”. Το 2013 δημοσίευσε το δεύτερο της βιβλίο με τίτλο “All I know: a memoir of love, loss and life” στο οποίο περιγράφει τη ζωή της αλλά και τους θανάτους που την σημάδεψαν. Εκείνους του πατέρα της, της γιαγιάς της και της κόρης της.

Από το 2005 είναι παντρεμένη με τον George Betsis, ο οποίος κατάγεται από την Τρίπολη και το Κιλκίς.

Η Κούστα έριξε φως στην προσωπική της ιστορία και στην προσπάθεια 10 ετών να μείνει έγκυος. Μοιράστηκε με τον κόσμο τις εξωσωματικές γονιμοποιήσεις, τις αποβολές, το γεγονός ότι έμεινε έγκυος με τρίδυμα, έκαναν επιλεκτική μείωση και δυστυχώς στη συνέχεια γέννησε αλλά το κοριτσάκι δεν τα κατάφερε. Στις 28 Νοεμβρίου 2013, πραγματοποίησε το όνειρό της και απέκτησε μία κόρη, την οποία βάφτισε στην Τήνο. Η επιτυχημένη εξωσωματική έγινε στην Ελλάδα, ενώ είχε κάνει πάνω από 23 εξωσωματικές συνολικά.

«Το όνειρο μου να βαφτίσουμε την κόρη μας στην Τήνο, όπου είχα προσευχηθεί για αυτήν πριν από 15 μήνες, έγινε πραγματικότητα» δήλωσε.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Deakin της Μελβούρνης από όπου και της απονεμήθηκε Bachelor of Arts στις Τέχνες του Θεάματος, τη Δημοσιογραφία, την Ανθρωπολογία και τη Ψυχολογία.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ