Χρέος μου η βελτίωση της ποιότητας ζωής
Έργα Ελλήνων

Χρέος μου η βελτίωση της ποιότητας ζωής

Γεννημένος στο Μπουρούντι από Σαμιώτες γονείς έζησε μόνο τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, όσοι διήρκεσαν και οι σπουδές του. Ο φυσιολάτρης επιχειρηματίας άρχισε να λειτουργεί το πολυτελές θέρετρο Σααντάνι στα παράλια του ινδικού ωκεανού για επισκέπτες που αναζητούν την πρόκληση ενός μοναδικού σαφάρι στο εθνικό τοπικό πάρκο. Ένα από τα σπουδαιότερα και δυστυχώς τελευταία οικοσυστήματα του πλανήτη. Μόλις ενάμισι χιλιόμετρο μακριά όμως ο τοπικός πληθυσμός υπέφερε. Οι Σουαχίλι στην πλειονοτητά τους ψαράδες είχαν ως μοναδικό εισόδημα τις γαρίδες και δεν μπορούσαν να καλλιεργήσουν τίποτα. Με προσωπικές του δαπάνες ο κ. Κουκούλης αλλά και τη βοήθεια προσφορών επισκεπτών της περιοχής μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρίας SANA (Saving Africa΄ s Nature) που δημιούργησε, οργάνωσε ιατρείο, επισκεύασε το σχολείο και κατασκεύασε πηγάδι που λειτουργεί με αιολική ενέργεια.

Ο φιλάνθρωπος επιχειρηματίας πειραματίζεται και στην παραγωγή οικολογικού κάρβουνου από υπολείμματα θερισμένου καλαμποκιού και όπως επισημαίνει δεν ζητεί χρήματα από τους εθελοντές, μόνο ρούχα και φάρμακα.

Ο κ. Κουκούλης που ολοκληρώνει και έναν δεύτερο καταυλισμό επισκεπτών για φωτογραφικό σαφάρι και τα κέρδη θα τα διαθέτει αποκλειστικά για τους κατοίκους του χωριού σημειώνει. «Είναι μεγάλη η δουλειά που κάνουμε εδώ για τον άνθρωπο. Αφιερώνω σε αυτή όλο τον ελεύθερο χρόνο μου. Είναι θυσία, αλλά έχω αποφασίσει πως η ζωή μου είναι να στηρίζω όσους έχουν ανάγκη τη βοήθειά μου».

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ