Τιμήθηκε με το αυστραλιανό μετάλλιο τιμής για την προσφορά του στον Αθλητισμό
Έργα Ελλήνων

Τιμήθηκε με το αυστραλιανό μετάλλιο τιμής για την προσφορά του στον Αθλητισμό

Ο Γεώργιος Πεπονής, κατάφερε να γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες ράγκμπι στην Αυστραλία. Για την συνεισφορά του αυτή στον αθλητισμό τιμήθηκε με το μετάλλιο «Order of Australia Medal».

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1972 παίζοντας για τους Canterbury Bulldogs. Από το 1976 έως και το 1980 έπαιζε επίσης και για την ομάδα NSW, το 1979 και για ένα χρόνο αγωνίστηκε στην Εθνική ομάδα της Αυστραλίας. Από το 2002 έως και το 2009 διετέλεσε πρόεδρος του Bulldogs Rugby League Club (Bulldogs RLFC). Από το 2003 έως και σήμερα κατέχει τη θέση του προέδρου στο Canterbury League Club. Επίσης από το 2012 προεδρεύει της New South Wales Rugby League (NSWRL).

Ο ομογενής αθλητής κατάφερε να συνδυάσει την καριέρα του στο ράγκμπι με την αγάπη του για την Ιατρική. Έτσι ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στην Ιατρική από το 1979 εργάζεται ως γιατρός στο Five Dock Medical Centre.

Ο αστέρας του ράγκμπι και γιατρός γεννήθηκε κοντά στην Τρίπολη και μετανάστευσε στην Αυστραλία μαζί με τους γονείς του σε ηλικία μόλις οχτώ μηνών.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ