Μεταμόρφωσε το τσαγκάρικο του πατέρα του σε δημοφιλή εταιρεία παπουτσιών
Έργα Ελλήνων

Μεταμόρφωσε το τσαγκάρικο του πατέρα του σε δημοφιλή εταιρεία παπουτσιών

Ο Γιώργος Βλάγκος είναι ο ιδρυτής και σχεδιαστής της Oak Street Bootmakers, μιας εταιρείας παπουτσιών με έδρα το Σικάγο.

Σκοπός του ήταν να διαφυλάξει το κληροδότημα του πατέρα του, ο οποίος του έμαθε την τέχνη του παπουτσιού. Πλέον υπάρχει λίστα αναμονής 6 εβδομάδων για να αποκτήσει κανείς ένα ζευγάρι άρτια σχεδιαστικά παπούτσια by George Vlagos. Η καλή ποιότητα παραγωγής και πρώτης ύλης, σε συνδυασμό με τον μοντέρνο σχεδιασμό που έχουν όλα τα παπούτσια της εταιρείας ήταν το κλειδί της επιτυχίας.

Ο πατέρας του, Γιάννης, ήταν τσαγκάρης, ο οποίος έφτασε ως μετανάστης στις ΗΠΑ όταν ήταν 18 ετών. Από μικρός ο Γιώργος βρισκόταν ανάμεσα σε παπούτσια και φυσικά μαθήτευσε στο πλευρό του πατέρα του, ο οποίος του έμαθε όλα τα μυστικά στην κατασκευή και επιδιόρθωση παπουτσιών.

Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία, αλλά τελικά αποφάσισε πως η θέση του ήταν στην οικογενειακή επιχείρηση. Παρατήρησε πως τα παπούτσια πια δεν φτιάχνονταν όπως παλιά, οι πρώτες ύλες δεν ήταν καλές και έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει παπούτσια από δέρμα με σκοπό να «κρατήσουν για μια ζωή», όπως τα έφτιαχναν 20-30 χρόνια πριν.

Στις 31 Αυγούστου του 2010 ίδρυσε την Oak Street Bootmakers και χωρίς καμία διαφημιστική καμπάνια κυριολεκτικά ξεπούλησε το διαθέσιμο εμπόρευμα μέσα σε 24 ώρες!

Τα σχέδιά του είναι μοντέρνες ανατροπές σε κλασικά σχέδια, όπως μπότες, loafers και τα παπούτσια σκάφους. Οι τιμές κυμαίνονται από $ 210 έως $ 356 για ένα ζευγάρι.

Απαντά ακόμα και σήμερα, ο ίδιος προσωπικά σε κάθε email που φθάνει, ακόμα και στις 2 το πρωι! Επιθεωρεί κάθε ζευγάρι παπούτσια πριν σταλεί στον πελάτη, και είναι αυτός που βάζει την σφραγίδα αποστολής.

Επόμενο βήμα για τον επιτυχημένο επιχειρηματία είναι να αυξήσει το στοκ του ώστε να μην υπάρχει λίστα αναμονής και να αυξήσει την ικανότητα παραγωγής της εταιρείας, αλλά και τα μαγαζιά που διαθέτουν το εμπόρευμά του. Προς το παρόν εκτός από διαδικτυακά, κανείς μπορεί να τα βρει σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη.

Στη λίστα των πελατών του συγκαταλέγονται διάσημοι όπως ο τραγουδιστής Usher που λάτρεψε τα παπούτσια του.

«Μόλις τα φόρεσε, άρχισε να χορεύει και είπε πως τα λατρεύει! Είναι φοβερό και το καλύτερο μέρος της δουλειάς είναι να συναντάς κάποιον στο δρόμο που φορά τα παπούτσια που σχεδίασα» δήλωσε ο Γιώργος Βλάγκος.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 2

  1. Tessy Papakonstantonou

    Congratulations. We hope to have the chance to buy one pair of this special shoes, here in Greece !!!


  2. Bill Schmieder

    George it was great to meet you and discuss the shoe business at Ron’s house last week. Good luck and do the right thing.

    Best Regards,

    Bill


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ