Πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας στον κόσμο
Έργα Ελλήνων

Πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας στον κόσμο

Η Μαρία Μπεναρδή είναι Ελληνοαυστραλή σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής. Έχει χαρακτηριστεί ως πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας στον κόσμο. Πρόσφατα εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου διδάσκει την ελληνική κουζίνα και τα μυστικά της στο Natural Gourmet Institute.

Κατάγεται από την Καλαμάτα και τα Ψαρά. Τα πρώτα χρόνια της ζωής της έζησε στον τόπο καταγωγής του πατέρα της, όπου και έμαθε τα πρώτα μυστικά για την ελληνική κουζίνα. Παρακολουθούσε κάθε μέρα την γιαγιά της να φτιάχνει ψωμί, τυρί, γιαούρτι και να μαγειρεύει για όλη την οικογένεια. Τα υλικά που χρησιμοποιούσε ήταν πάντα φρέσκα και συχνά καλλιεργημένα στον κήπο του σπιτιού. Κάπως έτσι, γεννήθηκε το πάθος της για την ελληνική κουζίνα και η αγάπη για τα φρέσκα και αγνά οργανικά προϊόντα.

Η οικογένεια της την ενθάρρυνε να σπουδάσει. Επέλεξε τη λογιστική και για αρκετά χρόνια εργάστηκε ως εξειδικευμένη λογίστρια – φοροτεχνικός. Όμως μετά από 20 χρόνια, αποφάσισε το 2007, να ασχοληθεί με το πάθος της, την αυθεντική ελληνική μαγειρική. Έτσι, ίδρυσε το «Greekalicious», το πρώτο σχολείο ελληνικής μαγειρικής στο Σίδνεϊ με στόχο να συμπαρασύρει τους θαυμαστές της ελληνικής κουζίνας σ” ένα ταξίδι γευστικών πειρασμών.

Το πρώτο βιβλίο της Ελληνίδας σεφ, «My Greek Family Table», έχει κατακτήσει κοινό και κριτικούς και της έχει χαρίσει διακρίσεις, μεταξύ αυτών κι ένα από τα πιο έγκυρα βραβεία στο χώρο της γαστρονομίας, το «Gourmand World Cookbook Awards 2009 – Winner Best Mediterranean Cuisine Book (Australia)».

Το βιβλίο της «Cooking and Eating yourself to better health – How the Wisdom of Ancient Greece Can Lead to a Longer Life» εστιάζεται στη σοφία των αρχαίων Ελλήνων που ακόμα και σήμερα μας διδάσκουν να μαγειρεύουμε σωστά, να ζούμε υγιεινά.

Η δουλειά της είναι ο καρπός της έρευνας που έκανε, ρωτώντας δεκάδες Ελληνίδες μαγείρισσες από διάφορα μέρη της Ελλάδας και την Αυστραλία, συμβουλευόμενη επίσης τα αρχαιοελληνικά κείμενα. Σκοπός της να συντηρήσει τη διατροφική μας ιστορία (και μαεστρία), για να μην χαθούν πολύτιμες, διαχρονικές συνταγές.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ