Υψηλόβαθμο στέλεχος στις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου
Έργα Ελλήνων

Υψηλόβαθμο στέλεχος στις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου

Ο Στράτων Σκλάβος είναι συνέταιρος στην εταιρεία επενδύσεων Radar Partners. Στο παρελθόν έχει διατελέσει πρόεδρος και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στην εταιρεία VeriSign, πρωτοπόρο στις παροχή υπηρεσιών υποδομής σε ιστοσελίδες, επιχειρήσεις, σε παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου και σε ιδιώτες.

Γεννήθηκε στην Καλιφόρνια  το 1961 από Έλληνες γονείς. Κατέχει πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις.

Το 1999 μαζί με τη σύζυγό του δημιούργησαν το Sclavos Family Foundation. Το Ίδρυμα υποστηρίζει φιλανθρωπικές προσπάθειες στον τομέα της Εκπαίδευσης και της Ιατρικής έρευνας.

Έχει εργαστεί σε δεκάδες τεχνολογικές επιχειρήσεις στη Silicon Valley. Από το 1994 έως το 1995, διετέλεσε αντιπρόεδρος μάρκετινγκ και πωλήσεων της εταιρείας Taligent, μια κοινοπραξία της Apple, IBM και Hewlett Packard. Διετέλεσε αντιπρόεδρος πωλήσεων και επιχειρηματικής ανάπτυξης στην GO Corporation. Πριν από αυτό, πέρασε πέντε χρόνια στο MIPS Computer Systems σε διάφορες επιτελικές θέσεις και μέλος της διοικητικής ομάδας.

Το 1998 αναδείχθηκε σε Επιχειρηματίας της χρονιάς από το Silicon Valley Business Journal, στην κατηγορία των νεοφυών επιχειρήσεων. Το 2002 βραβεύθηκε επίσης με το Ernst & Young Entrepreneur of the Year award για τη Βόρεια Καλιφόρνια και επίσης το 2001 έλαβε το Morgan Stanley Leadership για το Παγκόσμιο εμπόριο και μπήκε στη λίστα με τους 50 κορυφαίους CEO του περιοδικού FORBES. Μάλιστα, έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τους 50 πλουσιότερους Έλληνες της Αμερικής με περιουσία 225 εκατομμυρίων δολαρίων το 2012.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ