Ανάμεσα στους 10 κορυφαίους ερευνητές του Καναδά
Έργα Ελλήνων

Ανάμεσα στους 10 κορυφαίους ερευνητές του Καναδά

Ο Γιώργος Αθανασάκος είναι καθηγητής Οικονομικών στο Ivey Business School και Ιδρυτής του The Ben Graham Centre for Value Investing. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 10 καλύτερους ερευνητές στον Καναδά, αλλά και ανάμεσα στους 10 καλύτερους καθηγητές της χώρας.

Σπούδασε Οικονομική και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές του στο Τορόντο με μεταπτυχιακό και διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο York, το οποίο συγκαταλέγεται στα 100 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου.

Έχει ερευνήσει εκτενώς τα θεσμικά χαρακτηριστικά των καναδικών κεφαλαιαγορών, την επίδραση που έχουν οι θεσμικοί επενδυτές και οι προβλέψεις των αναλυτών στην απόδοση του χρηματιστηρίου, τις ανωμαλίες μετοχών και ομολόγων στην αγορά και τα θέματα των ομολόγων και την αποτίμηση της καθαρής θέσης.

Έχει προετοιμάσει μελέτες σχετικά με τις καναδικές κεφαλαιαγορές και τις αναλύσεις της βιομηχανίας για την Ελλάδα και τον Καναδά. Οι μελέτες του έχουν δημοσιευθεί στο καναδική υποθέσεις στα  Canadian Cases in Financial Accounting, Cases in Hospitality Management και Case Research Journal.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 5

 1. πελαγία ιωαννιδου

  Ωστε εσύ είσαι; ο Γιώργος αθανασακος ο αδερφός του Αλέξη τα παιδιά φοιτητές τοτε στη βιομηχανική σχολή μετα πηγατε Τορόντο και γινατε σπουδαίοι επιστήμονες .συγχαρητήρια .αν θέλεις Γιώργο επικοινώνησε μαζί μου


 2. πελαγία ιωαννιδου

  Είσαι ίδιος απο τοτε στη Θεσσαλονίκη που ήσουν 23 χρονων..


 3. πελαγία ιωαννιδου

  Συγχαρητήρια Γιώργο αθανασακο .απο Θεσσαλονίκη Πελα


 4. Πελαγία Ιωαννίδου

  Μπράβο Γιώργο αθανασακος.ελληναρα! Συγχαρητήρια ! Χαιρετισμούς στον αδερφό σου Αλέξη αθδνασακο .η Θεσσαλονίκη σας χαιρετά


 5. Λεωνίδας Αιμίλιος

  Γιώργο, με τον αδελφό σου Αλέκο είμασταν αδελφικοί φίλοι από το 7ο Γυμνάσιο Παγκρατίου μαζί με τον Αιμίλιο.
  Εάν είσαστε εσείς, ο πατέρα σας ονομαζόταν Ηλίας; Θέλουμε να επικοινωνήσουμε με τον Αλέκο.


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ