Εντυπωσιάζει τον κόσμο με τις μουσικές του συνθέσεις
Έργα Ελλήνων

Εντυπωσιάζει τον κόσμο με τις μουσικές του συνθέσεις

Ο Θεόδωρος Κουρεντζής είναι καταξιωμένος μαέστρος, μουσικός και ποιητής. Με έδρα του τη Ρωσία, έχει καταφέρει να γίνει γνωστός σε όλον τον κόσμο. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Όπερας του Μπαλέτου του Περμ και συνεργάζεται με μεγάλες ορχήστρες ανά τον κόσμο.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Άρχισε να μαθαίνει πιάνο όταν ήταν 4 ετών, βιολί στα 7 και από τα 12 αφοσιώθηκε στη σύνθεση στο Εθνικό Ωδείο στο Τμήμα Θεωρητικής Μουσικής και στο Τμήμα Εγχόρδων. Με τη σύνθεση ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1987 υπό τη καθοδήγηση του καθηγητή Χατζηνίκου και αργότερα με το καθηγητή Σρεκ.

Συνέχισε τις σπουδές του στο Κρατικό Ωδείο της Αγίας Πετρούπολης στο Τμήμα Διεύθυνσης Ορχήστρας. Αξίζει να αναφέρουμε πως αρνήθηκε υποτροφία 25.000 δολαρίων που του προσέφερε η Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης και επέλεξε ως επόμενο σταθμό του την Ρωσία.

Το 2002 μαζί με τη Ρωσίδα ελληνίστρια φιλόλογο Φατίμα Γιελόεβα και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού ίδρυσε το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης. Το 2003 ο Κουρεντζής εντάσσεται στην Εθνική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ρωσίας και τον επόμενο χρόνο αναλαμβάνει επικεφαλής διευθυντής ορχήστρας στο Ακαδημαϊκό Θέατρο Όπερας & Μπαλέτου της πόλης Νοβοσιμπίρσκ.

Μάλιστα, δημιούργησε το δικό του μουσικό σύνολο δωματίου και τη χορωδία Musica Aeterna.

Από το Νοβοσιμπίρσκ ο Κουρεντζής βρέθηκε στο Περμ, στα Ουράλια και ανέλαβε το 2011 τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Κρατικής Όπερας του Μπαλέτου της πόλης και τη διεύθυνση του Φεστιβάλ Ντιαγκίλεφ. Παράλληλα συνεργάζεται με μεγάλες ορχήστρες ανά τον κόσμο και έχει πολύχρονη συνεργασία με το Τεάτρο Ρεάλ της Μαδρίτης.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

 1. Σαπφώ χ αθανασιου

  Ne
  Κύριε αρχιμουσικό
  Ευχή με
  Σίγουρα έχετε ενα τεράστιο βάθος
  Υποτροφίες στο χώρο της ιστορίας της τέχνης
  Τηλ 2106465101


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ