Βαδίζει στα βήματα του πατέρα του
Έργα Ελλήνων

Βαδίζει στα βήματα του πατέρα του

Ο Νίκος Κασαβέτης είναι Ελληνο-αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης. Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με διάσημους ηθοποιούς του Χόλυγουντ όπως την Κάμερον Ντίαζ, τον Ράιαν Γκόσλινγκ, τον Νίκολας Κέιτζ και τον Τζον Τραβόλτα.

Γεννήθηκε στις 21 Μαίου του 1959 στη Νέα Υόρκη από την ηθοποιό Τζίνα Ρόουλαντ και τον Ελληνοαμερικανό ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιάννη Κασαβέτη.

Ως παιδί εμφανίστηκε σε 2 από τις ταινίες του πατέρα του και «κόλλησε» το μικρόβιο της ηθοποιίας από τους γονείς του, αν και αρχικά είχε αποφασίσει να μην ασχοληθεί με τον κλάδο.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Syracuse με αθλητική υποτροφία, καθώς έπαιξε μπάσκετ. Η αθλητική του καριέρα τέλειωσε πρόωρα εξαιτίας ενός τραυματισμού. Ο τραυματισμός τον έκανε να ξαναστεφτεί το μέλλον του και τελικά να σπουδάσει ηθοποιία στην American Academy of Dramatic Arts στη Νέα Υόρκη.

Έχει συμμετάσχει σε δημοφιλείς ταινίες όπως: Face/Off, The Wraith, Life, Class of 1999 II: The Substitute, Backstreet Dreams and The Astronaut’s Wife.

Έχει σκηνοθετήσει πολλές ταινίες όπως: John Q, Alpha Dog, She’s So Lovely, Unhook the Stars, The Notebook, and My Sister’s Keeper. Η τελευταία του ταινία είναι «The other woman» με πρωταγωνίστριες τις Cameron Diaz, Leslie Mann και Kate Upton

Έχει γράψει μάλιστα και τον διάλογο για τον Justin Timberlake στο βιντεοκλιπ «What Goes Around… Comes Around».

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ