Πρόεδρος της μεγαλύτερης εταιρείας πώλησης εισιτηρίων στις ΗΠΑ
Έργα Ελλήνων

Πρόεδρος της μεγαλύτερης εταιρείας πώλησης εισιτηρίων στις ΗΠΑ

Ο Χριστόφορος Τσακαλάκης είναι ένα από τα σημαντικότερα στελέχη στον κλάδο της μεταπώλησης εισιτηρίων παγκοσμίως, καθώς είναι πρόεδρος της StubHub, της πιο ισχυρής επιχείρησης του κλάδου στην Αμερική και Γενικός Διευθυντής της eBay Tickets.

Οι γονείς του κατάγονται από τη Νάξο και τη Σάμο και μετακόμισαν στο Σικάγο το 1967. Ο ίδιος αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια το 1989 με πτυχίο στα Οικονομικά. Ξεκίνησε την καριέρα του ως σύμβουλος στην εταιρεία Bain & Company στη Βοστώνη και εργάστηκε επίσης στο γραφείο της εταιρείας στο Λονδίνο.

Η καριέρα του στο ηλεκτρονικό εμπόριο ξεκίνησε το 1996, όταν μετακόμισε στο Σαν Φρανσίσκο. Το 2003 εντάχθηκε στο οργανόγραμμα της εταιρείας eBay ως στέλεχος της eBay Marketplaces και κατά τη διάρκεια της παραμονής του  η βάση συνδρομητών των eBay Stores αυξήθηκε από 50.000 σε πάνω από 260.000.

Έγινε πρόεδρος της StubHub το 2007 και οδήγησε την εταιρεία στην πρώτη θέση του τομέα της μεταπώλησης εισιτηρίων στον κόσμο.

Το 2011 και το 2012 ήταν στη λίστα του Sports Business Journal με τους 50 πιο σημαντικούς ανθρώπους στις αθλητικές επιχειρήσεις και στη λίστα «Power 100» του Billboard με τους πιο σημαντικούς ανθρώπους για το 2012 και το 2013. Επίσης η Huffington Post τον συμπεριέλαβε στη λίστα Sports Game Changer για το 2010 και το 2011.

«Προσπαθώ να πηγαίνω μαζί με την οικογένειά μου στην Ελλάδα κάθε χρονιά. Το μικρό κομμάτι της παραλίας πίσω από το σπίτι των γονιών μου στη Σάμο, είναι το αγαπημένο μου. Δεν είναι φανταχτερό, αλλά αυτό με κάνει να αισθάνομαι σαν να είμαι στο σπίτι. Μετά από διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία στην Κρήτη, τη Νάξο και την Αθήνα αυτό το καλοκαίρι, τα παιδιά μου έλεγαν «δεν είναι τόσο ωραία όσο στη Σάμο» και εγώ πρέπει να συμφωνήσω!» δήλωσε ο Τσακαλάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Ο Τσακαλάκης είναι μέλος της Οργάνωσης Νέων Προέδρων  (Young Presidents Organization) και στο διοικητικό συμβούλιο του τμήματος Bay Area της American Heart Association.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ