Απέδειξε την αγάπη του για την Αρχαία Ελληνική Ιστορία
Έργα Ελλήνων

Απέδειξε την αγάπη του για την Αρχαία Ελληνική Ιστορία

Ο ομογενής ογκολόγος και αιματολόγος Πολ Ηλιάδης απέδειξε έμπρακτά την αγάπη του για την Αρχαία Ελληνική Ιστορία καθώς μετά από την δωρεά του, ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων, δημιουργήθηκε έδρα διδασκαλίας της, στο πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Το εν λόγω πανεπιστήμιο είναι το μοναδικό της Πολιτείας που προσφέρει μαθήματα Ιστορίας, Πολιτισμού και Λογοτεχνίας της Αρχαίας Ελλάδας και της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Ο Δρ Ηλιάδης εξειδικεύεται στη μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων. Μερικές εξ” αυτών είναι το κακοήθες λέμφωμα, η ασθένεια Hodgkin, οξείες και χρόνιες λευχαιμίες, καρκίνοι του παχέος εντέρου, κακοήθειες του γαστρεντερικού σωλήνα, καρκίνος του μαστού, του πνεύμονα και του προστάτη, σαρκώματα αλλά και όγκοι του κεντρικού νευρικού συστήματος.
Ο ομογενής επιστήμονας συνεργάζεται στενά με ογκολόγους ακτινοβολίας στη διαχείριση ασθενών με κακοήθη νόσο, οι οποίοι απαιτούν ταυτόχρονη χημειο-ακτινοθεραπεία. Αυτές περιλαμβάνουν ασθενείς με καρκίνο της κεφαλής και του λαιμού, του οισοφάγου και του ορθού. Κατά τα τελευταία 20 χρόνια, ο Δρ Ηλιάδης έχει αποκτήσει τεράστια εμπειρία στη διαχείριση τόσο της αιματολογικής και μη αιματολογικής κακοήθους νόσου. Είναι διευθυντής της Αιματολογικής και Ογκολογικής Κλινικής της Αυστραλίας και συνεργάτης της Royal Australasian College of Physicians και του Βασιλικού Κολλεγίου Παθολόγων της Αυστραλίας.

«Η γνώση είναι η ρίζα της ελευθερίας και της δημοκρατίας» λέει ο 60χρονος Δρ. Ηλιάδης που ιδιοκτήτης μιας εντυπωσιακής συλλογής ζωγραφικών έργων από κορυφαίους Αυστραλούς και Αβορίγινες καλλιτεχνες. Δώρισε δε μέρος και της συλλογής αυτής στη Δημόσια Πινακοθήκη του Κουίνσλαντ.

«Μπορεί οι γονείς και οι παππούδες των Ελλήνων μεταναστών να ήταν αγράμματοι, αλλά φρόντισαν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους να γίνουν επιστήμονες» δήλωσε μετά τη δωρεά.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ