143 χρόνια φροντίδας και περιποίησης
Επιχειρώ

143 χρόνια φροντίδας και περιποίησης

Το 1870 στο πλούσιο από ελαιόδεντρα Νησί της Λέσβου, ο Δημήτρης Παπουτσάνης εγκαθιστά το πρώτο ατμοκινούμενο εργοστάσιο παραγωγής ελαιολάδου, το οποίο όμως δεν εξήγαγε μόνο ελαιόλαδο άριστης ποιότητας. Μια μικρή ποσότητα αυτής της ταπεινής αλλά πολύτιμης πρώτης ύλης φυλασσόταν για την παραγωγή αγνού σαπουνιού ελαιολάδου που καλύτερο του δεν υπήρχε. Αυτό σήμανε τη γέννηση μιας εταιρείας που μετρά πάνω από 143 χρόνια. Το 1913 η παραγωγική μονάδα μεταφέρθηκε στον Πειραιά, όπου η πρώτη γραμμή παραγωγής σαπουνιού ξεκίνησε.

Το 1913 οι παραγωγικές εγκαταστάσεις μεταφέρονται στον Πειραιά και το 1965 στην κάτω Κηφισιά. Η αλματώδης εξέλιξη της εταιρείας επισφραγίζεται το 1972 από την είσοδό της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Τον Φεβρουάριο του 2001, η συνεχής ανάπτυξη της Παπουτσάνης οδήγησε στα εγκαίνια του νέου εργοστασίου κοντά στην Αττική, καθιστώντας το τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής σαπουνιού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τον μεγαλύτερο προμηθευτή ξενοδοχειακών προϊόντων προσωπικής περιποίησης στην Ελλάδα.

Οι αξίες της εταιρείας

Η ποιότητα είναι η ναυαρχίδα της μεγάλης ιστορίας της Παπουτσάνης. Μια αδιαπραγμάτευτη αξία την οποία δεν έπαψε ποτέ να διατηρεί. Από τις πρώτες ύλες που αγοράζει από Ελληνες και διεθνείς, αναγνωρισμένους παραγωγούς και προμηθευτές, από τους ποιοτικούς ελέγχους του τμήματος Quality Control Lab μέχρι τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση του πιστοποιημένου και αφοσιωμένου προσωπικού, φροντίζει κάθε στάδιο παραγωγής να ελέγχεται με τον σύγχρονο εξοπλισμό για τον έλεγχο των υγρών και στερεών σαπουνιών από τους εξειδικευμένους αναλυτές και με την εφαρμογή όλων των διαδικασιών και εφαρμογών ISO9001:2008 και 22716:2007 έχουμε δημιουργήσει τον άρτιο μηχανισμό Ελέγχου Διαχείρισης Ποιότητας.

Η εταιρεία προσπαθεί κάθε μέρα να είναι αντάξια των υποσχέσεων που δίνει στους καταναλωτές. Αυτό απαιτεί σκληρή δουλειά, αλλά η αναγνώριση και πιστοποιήσεις που λαμβάνει, τους ενθαρρύνουν ώστε να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια.

Στην Παπουτσάνης είναι αφοσιωμένοι στην ανάπτυξη μοναδικών, νέων προϊόντων αλλά και στην εύρεση πιο αποδοτικών τρόπων παραγωγής. Το R&D Τμήμα είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την καινοτομία της εταιρείας. Είτε πρόκειται για ζήτηση από πελάτη/συνεργάτη είτε πρόκειται για εσωτερικό αίτημα το R&D Τμήμα μπορεί να δώσει σάρκα και οστά στη νέα παραγγελία. Χρησιμοποιώντας τις εργαστηριακής κλίμακας μονάδες παραγωγής για την κατασκευή σαπουνιών και υγρών καλλυντικών, το R&D Τμήμα μπορεί να τελειοποιήσει τις φόρμουλες αλλά και τις παραγωγικές διαδικασίες ώστε αυτές να ενταχθούν ολοκληρωμένες ομαλά στο πρόγραμμα του εργοστασίου.

ΟΡΑΜΑ/ΣΤΟΧΟΙ

Ο γνήσιος σεβασμός προς τους καταναλωτές, προμηθευτές, διανομείς και εργαζόμενους είναι ο απλούστερος τρόπος για μια εταιρία να πετύχει. Για την Παπουτσάνης είναι ο μόνος τρόπος… Είναι ο τρόπος που έχουμε χτίσει την κληρονομιά μας τα τελευταία 140 χρόνια. Φροντίζουμε να είμαστε πάντα εκεί για τις ανάγκες των καταναλωτών προσφέροντας προϊόντα εγγυημένης υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές. Με φροντίδα, καινοτομία, ποιότητα, κοινωνική υπευθυνότητα και κύρος εξελισσόμαστε σε μια ευέλικτη και αξιόπιστη επιχείρηση που παράγει άριστα προϊόντα προσωπικής περιποίησης για τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

1870: Ο Δημήτρης Παπουτσάνης ιδρύει το πρώτο ατμοκίνητο εργοστάσιο παραγωγής ελαιόλαδου

1913: Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις μεταφέρονται στον Πειραιά

1965: Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις μεταφέρονται στην Κάτω Κηφισιά.

1972: Η αλματώδης εξέλιξη της εταιρείας επισφραγίζεται από την είσοδό της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

2001: Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις μεταφέρονται στη Ριτσώνα Ευβοίας

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ...


– Το πρώτο πράσινο σαπούνι με εκχύλισμα ελιάς στην Ελλάδα το έφτιαξε ο Δημήτρης Παπουτσάνης σε βιομηχανική κλίμακα.

– Το πρώτο σαπούνι γλυκερίνης στην Ελλάδα το έφτιαξε η ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ στις αρχές της δεκαετίας του ’70.

– Όλα τα προϊόντα της ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ (πράσινο σαπούνι, σαπούνι γλυκερίνης, σαπούνια Aromatics, αφρόλουτρα Aromatics, αφρόλουτρα ΚΑΡΑΒΑΚΙ, σαπούνια ΚΑΡΑΒΑΚΙ, κρεμοσάπουνο Natura, σειρά Olivia και τα ξενοδοχειακά προϊόντα (Hotel Amenities) παράγονται εξ’ολοκλήρου , καθετοποιημένα στις εγκαταστάσεις της Παπουτσάνης διασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα με ιστορία  140 χρόνων.