Τα παραδοσιακά ζυμαρικά που κάνουν τον γύρο του κόσμου
Επιχειρώ

Τα παραδοσιακά ζυμαρικά που κάνουν τον γύρο του κόσμου

«Τα Μυλέλια» δημιουργήθηκαν το 1992 όταν η Χριστίνα Παντελεημονίτη αναπαλαίωσε έναν νερόμυλο 305 ετών στην Λέσβο, κάνοντας τον να λειτουργεί ξανά.

Μετά από έρευνα πολλών μηνών και σκληρής προσωπικής δουλειάς, ο νερόμυλος ξεκίνησε να δουλεύει, όπως ακριβώς λειτουργούσε, παράγοντας 150 κιλά αλεύρι ημερησίως. Αμέσως έγινε πόλος έλξης για το νησί και άρχισε να προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Επειδή οι επισκέψεις στον νερόμυλο είχαν την μορφή της φιλοξενίας, αποφάσισε  ότι ο καλύτερος τρόπος για να καλύψει τα έξοδα θα ήταν η πώληση του αλευριού. Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα. Οι φούρνοι δεν ήταν συνηθισμένοι να χρησιμοποιούν αλεύρι σκληρό. Γνωρίζοντας ότι στην Ελλάδα πάντα φτιάχνουμε ζυμαρικά στη προσπάθεια να συντηρήσουμε τα αυγά και το γάλα μας κατά την διάρκεια της νηστείας του δεκαπενταύγουστου, προχώρησε στην αξιοποίηση του αλευριού παράγοντας ζυμαρικά σε 40 διαφορετικές γεύσεις και σχήματα.

Σήμερα «Τα Μυλέλια» προσφέρουν μια ποικιλία από 150 διαφορετικά εξειδικευμένα προϊόντα διατροφής, όλα φτιαγμένα με τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής αλλά σε γεύσεις του σήμερα.

Τα προϊόντα πωλούνται σε ολόκληρο τον κόσμο σε μικρά ντελικατέσεν. Δεκαπέντε από τα προϊόντα της εταιρείας έχουν κερδίσει βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Η εταιρεία λειτουργεί ένα δεύτερο αναπαλαιωμένο νερόμυλο στην Ακράτα, η οποία απέχει περίπου 150 χλμ από την Αθήνα. Οι δύο νερόμυλοι έχουν φιλοξενήσει πάνω από τριάντα πέντε χιλιάδες μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, την παράδοση, την αξιοποίηση της γεωργικής παραγωγής και την επιχειρηματικότητα.

Η χρήση παραδοσιακών μεθόδων για τη δημιουργία νέων συνταγών που θέλουν να ικανοποιήσουν τη γκουρμέ κουζίνα και παράλληλα τις υγιεινές γεύσεις αποτελεί την καινοτομία της εταιρείας.

Κατά μέσο όρο, τριάντα νέα προϊόντα παρουσιάζονται κάθε χρόνο. Όλα τα προϊόντα είναι 100% φυσικά, χωρίς συντηρητικά και η παραγωγή βασίζεται στις αλάθητες τεχνικές συντήρησης του παρελθόντος, όπως η ξήρανση των ζυμαρικών, η αποστείρωση και η παστερίωση για τα προϊόντα σε βάζα. Το παρθένο ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι, η ζάχαρη, το λικέρ, το μέλι είναι τα καλύτερα φυσικά συντηρητικά.

ΟΡΑΜΑ/ΣΤΟΧΟΙ

Επιθυμία της εταιρείας είναι να δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές από όλο τον κόσμο να απολαμβάνουν σε επιλεγμένα σημεία πώλησης, «Τα Μυλέλια» και μαζί με αυτά, τις γευστικότατες και αρωματικότατες πρώτες ύλες που έχει την ευλογία να παράγει ο τόπος μας.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ/ΒΡΑΒΕΙΑ

Η εταιρεία έχει κερδίσει 10 χρυσά και αργυρά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς με πιο δημοφιλή προϊόντα τα εξής:

Σάλτσα τομάτας με σέλινο και ανανά, Μελιτζανοσαλάτα Καπνιστή, Τσάι βουνού με πορτοκάλι, Ελαιόλαδο Παρθένο με κλάδο ελαίας και ελιές, Γλύκισμα μελιού με ξηρούς καρπούς , Γλυκό κουταλιού μανταρίνι με ουίσκι, Ξύδι «ροζέ» με θυμάρι και βερίκοκα, Ξύδι «λευκό» με δυόσμο και κάρδαμο, Ελιές καπνιστές σε παρθένο ελαιόλαδο και Καπνιστά σκόρδα με μαστίχα σε ελαιόλαδο.

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ...


– Το 65% της παραγωγής προωθείται στο εξωτερικό στην προσπάθειά της εταιρείας να διαδώσει τις αγνές γήινες Ελληνικές γεύσεις.

–  Πωλούνται σε gourmet καταστήματα και εστιατόρια αλλά πουθενά στον κόσμο σε σούπερ μάρκετ λόγω της χειροποίητης τους παραγωγής.

– Καθημερινα δέχονται επισκέψεις από σχολεία στους 2 Νερόμυλούς, στο Ίππειος της Λέσβου και στην Ακράτα Αχαΐας , καθώς και στο εργαστήριο στον Άγιο Στέφανο.