Σε κάθε γεύση αξίζει το καλύτερο
Επιχειρώ

Σε κάθε γεύση αξίζει το καλύτερο

Η Παπαδημητρίου Χ.Κ.ΑΒΕΤ ιδρύθηκε το 1938, δημιούργησε το 1ο Ελληνικό Βαλσαμικό ξίδι και συνεχίζει να πρωτοπορεί με μια σειρά καινοτόμων προϊόντων υψηλών προδιαγραφών. Τρεις γενιές της οικογένειας Παπαδημητρίου κατάφεραν να βάλουν τα προϊόντα τους (βαλσαμικό ξίδι, ελαιόλαδο, μουστάρδες) στα ράφια νοικοκυριών δεκάδων χωρών, όπως η Γερμανία, η Αυστρία, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και πολλές άλλες. Μάλιστα το βαλσαμικό ξίδι της είναι το τρίτο σε πωλήσεις σε ολόκληρη την Αυστραλία και φιγουράρει σε μερικά από τα καλύτερα καταστήματα delicatessen του κόσμου μεταξύ των οποίων και το Dean & Deluca στη Νέα Υόρκη. Βαλσαμικό ξίδι, ελαιόλαδο, μουστάρδες και σταφίδες συγκαταλέγονται στα best sellers της καλαματιανής επιχείρησης.

Περίπου τα τρία τέταρτα από τα έσοδα της «Παπαδημητρίου Χ.Κ.» έρχονται από τις εξαγωγές. Και στην Ελλάδα, όμως, ειδικά το Βαλσάμικο ξίδι της εταιρείας καταλαμβάνει μερίδιο περίπου 30% των καταναλωτών. Στο εργοστάσιο της Θουρίας παράγονται πάνω από 2.000.000 μπουκάλια το χρόνο, εξαγάγοντας σε 22 χώρες ενώ στηρίζει τους Έλληνες παραγωγούς και συνεργάζεται με περίπου 1.200 σταφιδοπαραγωγούς, σχεδόν αποκλειστικά.

Πως ξεκίνησαν όλα…

Το 1938 ο Χρήστος Παπαδημητρίου ξεκίνησε το εμπόριο σταφίδας στοχεύοντας στην εξωτερική αγορά. Ανέπτυξε σχέσεις με την Βρετανία και έγινε ένας από τους πιο σημαντικούς επιχειρηματίες της Μεσσηνίας, κάνοντας γνωστή την κορινθιακή σταφίδα σε όλη την Ευρώπη. Ο γιός τους, Κώστας Παπαδημητρίου, σπούδασε οινοποιός στο Παρίσι το 1970 με σκοπό να αξιοποιήσει το οινοποιείο που βρισκόταν στα χέρια της οικογένειας, δυστυχώς την εποχή εκείνη όμως το καλό κρασί δεν τύγχανε εκτίμησης, οι Έλληνες προτιμούσαν το χύμα και συνεπώς η εμπορική επιτυχία δεν ήρθε! Η πρώτη αποτυχία τον οδήγησε να σκεφτεί ότι πόλη του, η Καλαμάτα, ήταν διάσημη για τις «ξυδάτες» ελιές της και αποφάσισε να φτιάξει ένα ποιοτικό ξίδι, ισάξιο της φήμης των Ελιών Καλαμών. Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 παρουσίασε το βαλσαμικό της Καλαμάτας, το οποίο αμέσως έγινε επιτυχία!

 Η τρίτη γενιά της οικογένειας Παπαδημητρίου έδωσε τα φώτα της στο μάρκετινγκ των προϊόντων. Ο Χρήστος, ανέλαβε τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ το 2004, ενώ ο άλλος αδελφός, ο Δημήτρης, γραφίστας στο επάγγελμα, ανέλαβε την εμφάνιση των συσκευασιών. Οι συσκευασίες Παπαδημητρίου βραβεύτηκαν για το design τους και έδωσαν τη δημοσιότητα που χρειαζόταν η επιχείρηση για να απογειωθεί επιχειρηματικά.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

1939: O Χρήστος Παπαδημητρίου εγκαθίσταται στην Καλαμάτα και δημιουργεί μια μικρή παραγωγική μονάδα και δραστηριοποιείται στο εμπόριο και την εξαγωγή τοπικών προϊόντων της Καλαμάτας: αποξηραμένα σύκα, ελιές Καλαμών και ελαιόλαδο.

1980: Το εργοστάσιο μεταφέρεται σε νέες, μεγαλύτερες, σύγχρονες εγκαταστάσεις στη Θουρία Μεσσηνίας

1990: Δημιουργείται το γνωστό πλέον σε όλους μας ελληνικό «Βαλσαμικό ξίδι Καλαμάτας Παπαδημητρίου»

2004: Η τρίτη γενιά, Χρίστος & Δημήτρης αναλαμβάνουν ενεργό συμμετοχή. Αναπτύσσουν μια νέα σειρά καινοτόμων μεσογειακών προϊόντων, βασιζόμενων στο βαλσαμικό ξίδι ή συμπληρωματικών ως προς αυτό, τα premium μεσογειακά προϊόντα Balsamon®.

2005: Το βαλσαμικό ξίδι Καλαμάτας Παπαδημητρίου γίνεται το No1 Βαλσαμικό ξίδι σε πωλήσεις στην Ελλάδα και παραμένει 1ο μέχρι σήμερα

2007: Η εταιρεία εισέρχεται στον χώρο των βιολογικών προϊόντων με το Βιολογικό Κόκκινο ξίδι Καλαμάτας, το Βιολογικό Βαλσαμικό ξίδι Καλαμάτας και τις δύο Βιολογικές Μουστάρδες Balsamon.

2010: Η κρέμα Βαλσαμικού ξιδιού Καλαμάτας είναι γεγονός

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ...


  • Είναι το 1ο σε πωλήσεις βαλσαμικό ξίδι στην Ελλάδα και το 1ο που παράχθηκε ποτέ στη χώρα μας
  • Το βαλσαμικό ξίδι Καλαμάτας Παπαδημητρίου δεν περιέχει συντηρητικά, θειώδη ή καραμελόχρωμα (Ε150d)
  • Το μόνο βαλσαμικό ξίδι που παράγεται από 100% κορινθιακή σταφίδα.
  • Οι μουστάρδες της εταιρείας έχουν βραβευτεί σε διεθνείς εκθέσεις τροφίμων γιατί περιέχουν ελαιόλαδο, βαλσαμικό ξίδι και μέλι