Το premium τσάι που υμνεί την ελληνική γη
Επιχειρώ

Το premium τσάι που υμνεί την ελληνική γη

Μια σειρά από premium τσάι βοτάνων και αφεψημάτων, η Anassa Organics, επιλέγει την καλύτερη ποιότητα ελληνικών βιολογικών προϊόντων με εκλεκτή γεύση και αρώματα. Τα προϊόντα παρουσιάζονται σε πακέτα με εξαιρετικά δημιουργικό και σύγχρονο branding, που μετατρέπουν την παρασκευή αρωματικών ροφημάτων από βότανα σε μία προσωπική τελετουργία.

Πρόκειται για ιδιαιτέρως εύγευστα βιολογικά αφεψήματα με πολλές ευεργετικές ιδιότητες, πλούσια σε φλαβονοειδή, ολόκληρα άνθη, χωρίς καφεΐνη και πρόσθετα τεχνητά αρώματα, που τιμούν την ελληνική γη που με το μοναδικό στον κόσμο ελληνικό κλίμα προικίζει τη γη με εξαίσιες γεύσεις και αρώματα που ξεχωρίζουν, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε αιθέρια έλαια που οφείλεται στο κλίμα και τη σύσταση του εδάφους.

 

 

Η Anassa Organics δημιουργήθηκε από μία ιδέα, από μια εσωτερική ανάγκη της Γιάννας Ματθαίου και της Αφροδίτης Φλώρου για ανεξαρτητοποίηση και προσωπική έκφραση που τις οδήγησε στο να αφήσουν την επιτυχημένη εώς τότε επαγγελματική τους σταδιοδρομία για να ακολουθήσουν το όνειρό τους.

H Γιάννα Ματθαίου εργάστηκε για περίπου 20 χρόνια σε χρηματοοικονομικές εταιρείες, θυγατρικές τραπεζών, στο marketing και τις πωλήσεις, χωρίς να νιώθει χαρούμενη και με την ανάγκη να φτιάξει κάτι δικό της που θα την πληρεί να μη φεύγει από το μυαλό της. Η Αφροδίτη Φλώρου είχε παρόμοια πορεία με περισσότερα από 22 χρόνια σε μεγάλες και γνωστές εταιρείες υπηρεσιών και με μεγάλη πείρα στο marketing και τις πωλήσεις και την ίδια ανάγκη αναζήτησης διεξόδου που θα εξέφραζε το ταλέντο και τη δημιουργικότητά της.

 

Πηγή: envolveglobal.org

 

Η επιχείρηση γεννήθηκε με ίδια κεφάλαια των ιδρυτριών της, ενώ η ανακήρυξη της εταιρείας σε μια από τις νικήτριες του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας το 2014 λειτούργησε καταλυτικά για την πρόσβαση σε χρηματοδότηση και την ανάπτυξη της. Η ανεύρεση πρώτης ύλης στα αρχικά στάδια έγινε με τη συνεργασία ειδικών και πραγματοποίηση έρευνας για τους παραγωγούς και την ποιότητα των προϊόντων τους.

«Άνασσα» σημαίνει βασίλισσα στα αρχαία ελληνικά και για τις δύο επιχειρηματίες, που έλαβαν το Greek Topwomen Awards 2019, «Άνασσα» είναι η ελληνική γη, μια μοναδική περίπτωση και της αρμόζει απολύτως αυτός ο τίτλος. Είναι η βασίλισσα που έχει και παράγει θησαυρούς, πάνω στο οποίο βασίζεται και η ιδέα υλοποίησης της Anassa.

 

 

Όταν έκαναν το ξεκίνημά τους οι δύο γυναίκες, η κατάσταση στη χώρα δεν ήταν θετική και στο εξωτερικό επικρατούσαν αρνητικά σχόλια για οτιδήποτε ελληνικό. Έτσι, οι δύο συνέταιροι αποφάσισαν να ανατρέψουν την κακή φήμη με κάτι απολύτως ελληνικό, κάτι που θα μάγευε με το άρωμα και την ποιότητά του, κάτι που θα μετέφερε την υπεροχή της ελληνικής γης ως την άκρη του κόσμου.

Ταξίδεψαν κι εξακολουθούν να ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα για να βρουν Έλληνες καλλιεργητές με παραγωγικές μονάδες μικρού μεγέθους και οικογενειακού χαρακτήρα, που διακρίνονται για τις σύγχρονες μεθόδους βιολογικής καλλιέργειας, τον τόπο παραγωγής και τον σεβασμό στο περιβάλλον, στη γη και στα προϊόντα της. Η νοοτροπία τους υποδεικνύει πως είναι σημαντικό να ενισχύει κανείς μικρές επιχειρήσεις, να τους δίνει την ώθηση και το κίνητρο να μεγαλώσουν, να βελτιώσουν και να εξελίξουν τις μεθόδους τους. Δημιούργησαν και δημιουργούν προσωπικές σχέσεις με τους παραγωγούς, νοιάζονται για τις καλλιέργειές τους και αυτοί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στο προϊόν που τους παραδίδουν.

 

 

Η Anassa Organics συνεργάστηκε με ομάδα επιστημόνων καθηγητών Πανεπιστημίου με σκοπό τη διασφάλιση ποιότητας των προϊόντων της σε όλα τα στάδια, από την ορθή καλλιέργεια στην ελληνική γη μέχρι την κούπα του πιο απαιτητικού καταναλωτή. Αναζήτησαν το ποια ελληνικά βότανα είναι τα πιο σημαντικά, σε ποιες περιοχές ευδοκιμούν, πώς πρέπει να καλλιεργούνται, να συλλέγονται και πώς να συσκευάζονται για να διατηρούν το άρωμα, τη γεύση και τις ευεργετικές ιδιότητές τους στο ακέραιο. Και ακόμη, ποιοι συνδυασμοί είναι οι πιο κατάλληλοι για διάφορες ενέργειες και σε ποιες αναλογίες (μείγματα βοτάνων). Τα αποτελέσματα της επιστημονικής μελέτης αξιοποιήθηκαν έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να κάνει τη διαφορά.

Ο λόγος που επιλέχθηκε βιολογική καλλιέργεια είναι για να προσφέρουν άριστα ελληνικά αρωματικά φυτά στην κορυφαία ποιότητά τους, χωρίς φυτοφάρμακα, χωρίς χημικά λιπάσματα, από ξεκούραστα εδάφη, που προσφέρουν αβίαστα και ανόθευτα αρώματα, γεύσεις και πολύτιμες ιδιότητες. Η πλούσια ηλιοφάνεια και η σύσταση του εδάφους προσθέτουν ακόμα περισσότερα σε ένα ποιοτικό προϊόν απαλλαγμένο από χημικά και το οποίο έχει παραχθεί με φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους, ενώ σύμφωνα με έρευνες, οι βιολογικές τροφές έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών πολυφαινολών και οργανικών οξέων, που είναι πολύτιμα για την υγεία του ανθρώπου. Τα αρωματικά φυτά και
βότανα που προτείνει η Anassa επιλέχθηκαν με γνώμονα την Ιπποκρατική αντίληψη της συνολικής αρμονίας του οργανισμού.

 

 

Η συλλογή των αρωματικών φυτών γίνεται με το χέρι, ώστε να μη χάνεται τίποτα από τα πολύτιμα συστατικά τους. Αποξηραίνονται στις πλέον ενδεδειγμένες συνθήκες ώστε το χρώμα τους να παραμένει ζωηρό, σχεδόν όπως όταν ήταν φρέσκα. Με τον ιδανικό τρόπο συλλογής, αποξήρανσης και συσκευασίας προστατεύονται τα αιθέρια έλαια που χαρίζουν φυσικά πλούσιο άρωμα. Η προσπάθεια διατήρησης ολόκληρων των φύλλων και των καρπών ολοκληρώνει την υψηλή ποιότητα και την κάνει διακριτή σε όλους.

Η φιλοσοφία πίσω από την Anassa Organics είναι πως η απόλαυση ενός ροφήματος αποτελεί προτροπή για ένα διάλειμμα από την έντονη καθημερινότητα, ώστε το ρόφημα να γίνεται απόλαυση και η παρασκευή του να ανάγεται σε ιεροτελεστία. Η ετοιμασία προϋποθέτει τη συμμετοχή στη διαδικασία, μιας και ο καταναλωτής έρχεται σε άμεση επαφή με τα αρωματικά βότανα, βλέπει τα χρώματά τους, απολαμβάνει το άρωμά τους, επιλέγει με φροντίδα φύλλα και καρπούς και φτιάχνει το ρόφημα που θα ωφελήσει το σώμα και την ψυχή του.

 

 

Όταν οι δύο συνέταιροι αντιλήφθηκαν πως οι περισσότεροι οπαδοί των αφεψημάτων τους δυσκολεύονταν να μεταφέρουν και να χρησιμοποιούν τα σύνεργα για την παραγωγή του τσαγιού (τσαγιέρα και σουρωτήρι) εκτός σπιτιού, όπως στον χώρο εργασίας, θέλησαν να προσφέρουν μια λύση που θα έκανε εύκολη την παρασκευή τους, χωρίς να χαθεί η μαγική ιεροτελεστία.

Έτσι, γεννήθηκε η ιδέα να περιλαμβάνεται στη συσκευασία ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρασκευής με ειδικά βιοδιασπώμενα φίλτρα και ξύλινα στηρίγματα για την κούπα, μέσα στα μεταλλικά κουτιά που προστατεύουν ιδανικά τα βότανα και τα διατηρούν αναλλοίωτα. Βάζοντας την ποσότητα της δόσης που χωρά στο φακελάκι, ο καταναλωτής το στερεώνει απλά με το ειδικό ξυλάκι στα χείλη της κούπας και ξεκινά την ιεροτελεστία του σερβιρίσματος.
Με αυτόν τον τρόπο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, «παντρεύεται» η παράδοση της αναλλοίωτης γεύσης με έναν πρωτοποριακό και σύγχρονο τρόπο σερβιρίσματος.

 

 

Τα προϊόντα πιστοποιήθηκαν για τη βιολογική τους προέλευση και την ελεγχόμενη συσκευασία τους, από τη συνεργαζόμενη εταιρία πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων TÜV HELLAS (TÜV NORD GROUP). Η Anassa, λειτουργεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα διασφάλισης ποιότητας ISO 22.000 : 2005 (TÜV HELLAS /TÜV NORD GROUP) που διασφαλίζει τη διαδικασία συσκευασίας των προϊόντων και την ασφάλεια των τροφίμων. Οι πρώτες ύλες συνοδεύονται όλες, από τα σχετικά πιστοποιητικά βιολογικής καλλιέργειας. Τέλος, όλα τα υλικά συσκευασίας (φίλτρα, υποστηρικτικά ξυλάκια, σακουλάκια και έντυπα) διαθέτουν πιστοποίηση καταλληλότητας για χρήση σε τρόφιμα.

Στη συσκευασία σχεδιάστηκαν πλάσματα-τέρατα που προέρχονται από την ελληνική μυθολογία, που ξεπερνούσαν τα φυσιολογικά όρια, ήταν υπερφυσικά, υπερβολικά, ασυνήθιστα. Στις ετικέτες της Anassa προσεγγίστηκαν ανάλαφρα, χαριτωμένα και αποτυπώθηκαν μόνο τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά τους που συμβολίζουν τις ιδιότητες των βοτάνων. Τα «υβρίδια», δηλαδή τα πλάσματα που έχουν προκύψει από την ένωση δύο ή περισσότερων πλασμάτων, συμβολίζουν τα μείγματα των βοτάνων και τις πολλαπλές ιδιότητές τους. Η δουλειά αυτή απέσπασε το χρυσό βραβείο στα European Design Awards 2014.

 

 

Η Anassa Organics εξάγει σε Βέλγιο, Γαλλία, Δανία, Γερμανία, Αυστραλία, Φιλανδία, Κύπρο, Ελβετία, Σιγκαπούρη και Νορβηγία με φανατικούς καταναλωτές από όλο τον κόσμο. Στα μελλοντικά της σχέδια είναι η συμβολή στην καθιέρωση των ελληνικών βοτάνων στην διεθνή αγορά, η επέκταση του δικτύου πωλήσεων των προϊόντων της σε νέες αγορές, η επέκταση της γκάμας των προϊόντων της και οι έρευνες σε συνεργασία με επιστημονικές ομάδες.

Βραβεία

– European Design Awards 2014

– Great Taste Winner 2014:
Anassa Pure Defence
Anassa Pure Symmetry
Anassa Pure Happiness
Anassa Organic Mint

– Great Taste Winner 2015:
Pure Happiness
Organic Lemon Verbena

– Ambient Product of the year 2016 / Golden Fork Awards

– Great Taste Winner 2016:
Anassa Organic Lemon Verbena
Anassa Organic Mountain Tea
Anassa Pure Happiness
Anassa Pure Symmetry
Anassa Pure Youth
Anassa Pure Grace

– Great Taste Winner 2017:
Anassa Organic Mint
Anassa Pure Defence
Anassa Pure Peace

– Great Taste Winner 2018:
Anassa Organic Chamomile