Γαλακτοβιομηχανία γένους ελληνικού
Επιχειρώ

Γαλακτοβιομηχανία γένους ελληνικού

Μια κτηνοτροφική οικογένεια σε ένα ορεινό βουνό της Πίνδου. Ένα τυροκομείο στο υπόγειο του σπιτιού. Ένας παππούς με 40 χρόνια πείρα στο επάγγελμα, ένας πατέρας που ακολουθεί τα χνάρια του και δυο αγόρια που μετά το σχολείο τους παρακολουθούν υποχρεωτικά «μαθήματα παραδοσιακής τυροκομίας». Και ένα τυρί, τόσο νόστιμο που αρέσει σε όλους και που οδηγεί στη δημιουργία του τυροκομείου Πίνδος, το 1965, στην πόλη των Τρικάλων. Είναι η χρονιά που στη διπλανή πόλη της Λάρισας, δημιουργείται η συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος.

Κάπως έτσι μεγαλώνουν τα δύο αδέλφια και μαζί τους τόσο το τυροκομείο όσο και η Όλυμπος. Αλλά δεν ακολουθούν την ίδια πορεία. Ενώ το τυροκομείο ευημερεί και το 1985 οδηγεί στην ίδρυση της Τυροκομικά Αδερφών Σαράντη  – ΤΥΡΑΣ Ο.Ε.,  έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς ελληνικών τυροκομικών, η ΟΛΥΜΠΟΣ συσσωρεύει ζημιές και χρέη. Έτσι, το 2000, οι αδερφοί Σαράντη προχωρούν στην τολμηρή κίνηση της εξαγοράς της ΟΛΥΜΠΟΣ.

Από εκεί και πέρα, η ΟΛΥΜΠΟΣ ανοίγει τα φτερά της εκμεταλλευόμενη όλα της τα πλεονεκτήματα. Την πείρα τριών γενεών, το μεράκι των αδερφών Σαράντη, την αγάπη τους για το επάγγελμα, την αγνή ελληνική φύση γύρω τους, που τους προσφέρει όλα τα εφόδια για να φτιάξουν κορυφαίας ποιότητας γάλα. Με ένα σύστημα αξιών που επιβάλλει τον σεβασμό στην παράδοση και την παραγωγή προϊόντων σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον η ΟΛΥΜΠΟΣ φτάνει σε κάθε ελληνικό σπίτι και κερδίζει μια θέση στην καρδιά των καταναλωτών.

Εφαρμόζοντας ένα Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης του φρέσκου γάλακτος που απαιτεί από τις συνεργαζόμενες κτηνοτροφικές μονάδες την εκπλήρωση μιας σειράς προϋποθέσεων, όπως είναι το συνολικό μικροβιακό φορτίο του νωπού γάλακτος, η ευζωία των αγελάδων, η διατροφή τους αποκλειστικά με φυτικές ζωοτροφές και η κοντινή απόσταση των μονάδων από το εργοστάσιο, η ΟΛΥΜΠΟΣ γίνεται παράδειγμα μια εταιρίας με ανθρωποκεντρική, οικολογική και ελληνοκεντρική αντίληψη.

Η ΟΛΥΜΠΟΣ διαθέτει πλέον μια σειρά προϊόντων που περιλαμβάνει φρέσκο γάλα, μικροφιλτραρισμένο γάλα, τυριά, γιαούρτια, βούτυρα, επιδόρπια γάλακτος και γιαουρτιού, χυμούς φρούτων, σειρά βιολογικών προϊόντων και γάλα χωρίς λακτόζη.

Έτσι καθόλου τυχαία, η ΟΛΥΜΠΟΣ είναι σήμερα μια εταιρία καθρέφτης του τι μπορεί να πετύχει ο Έλληνας, αν εμπιστευθεί την παράδοσή του, την ελληνική φύση και βέβαια τις αξίες που έχουμε σαν λαός. Περήφανη για την καταγωγή της και περήφανη για όσα έχει πετύχει, η ΟΛΥΜΠΟΣ δείχνει το δρόμο για ένα μέλλον στο οποίο οι Έλληνες θα εμπνέουν ξανά τον κόσμο.

ΟΡΑΜΑ/ΣΤΟΧΟΙ

H θρησκευτική προσήλωση στις παραδοσιακές αξίες που πέρασαν από γενιά σε γενιά, εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, καθώς και η αδάμαστη θέληση για πρόοδο, οδήγησαν την ΟΛΥΜΠΟΣ σε μια αλματώδη ανάπτυξη. Τα τελευταία χρόνια με βάση αυτή τη φιλοσοφία η εταιρία εμπλούτισε τη γκάμα των προϊόντων της και επεκτάθηκε με επιτυχία στο εξωτερικό.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

1965 – Δημιουργία τυροκομείου «Πίνδος» στα Τρίκαλα από την οικογένεια Σαράντη

1965 – Ίδρυση Συνεταιρισμού «Γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος» στη Λάρισα

1985 – Ίδρυση της εταιρίας «Τυροκομικά Αδερφών Σαράντη  – ΤΥΡΑΣ Ο.Ε»

2000 – Εξαγορά και εξυγίανση του συνεταιρισμού «Όλυμπος» από τα αδέρφια Σαράντη

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ...


  • Παράγει βιοαέριο από την αναερόβια επεξεργασία λυμάτων
  • Κατασκεύασε Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης
  • Διαθέτει συσκευασίες για άτομα με προβλήματα όρασης