Η Νο1 επιλογή για προϊόντα υγιεινής
Επιχειρώ

Η Νο1 επιλογή για προϊόντα υγιεινής

Η ΜΕΓΑ Α.Ε. αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές μονάδες προϊόντων προσωπικής υγιεινής στην Ευρώπη. Με αγαπημένες μάρκες όπως οι EveryDay, Pom Pon, BabyCare, Babylino, Tipers, Wet Hankies, ΜΕΓΑ, Sani, που κατέχουν ηγετικές θέσεις στην ελληνική αγορά, αλλά και παρουσία σε 4 Ηπείρους, η πολυβραβευμένη ΜΕΓΑ έχει θέσει τη δική της ξεχωριστή σφραγίδα στον κλάδο της προσωπικής υγιεινής έχοντας χτίσει μια επίσης ξεχωριστή σχέση εμπιστοσύνης με τον σύγχρονο καταναλωτή.

Τόσο ξεχωριστή όσο και η πρότασή της στην προσωπική υγιεινή, να προσφέρει, δηλαδή, μια πλήρη γκάμα προϊόντων, σχεδιασμένη να απαντά στις ανάγκες προσωπικής φροντίδας καταναλωτών κάθε ηλικίας, με απόλυτη αρχή τη μέγιστη φιλικότητα προς στο δέρμα. Τα προϊόντα της απευθύνονται στη γυναικεία υγιεινή, στη βρεφική-παιδική φροντίδα, την περιποίηση ενηλίκων αλλά και τη φροντίδα όλης της οικογένειας.

Από την ίδρυσή της, το 1981, και μέχρι σήμερα, έχει δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη γκάμα επωνύμων προϊόντων, που συνδυάζουν άριστη ποιότητα και μοναδικές ιδιότητες φιλικότητας προς το δέρμα. Εργαλεία της είναι η τεχνολογία αιχμής, η διαφοροποίηση στον προϊοντικό σχεδιασμό, η καινοτομία στις τεχνικές παραγωγής, η έμφαση στην έρευνα καταναλωτή και οι πρωτοπόρες μέθοδοι Μάρκετινγκ. Σήμερα, η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στη συνολική κατηγορία προϊόντων προσωπικής υγιεινής στην Ελλάδα.

Δυναμικά στο ελληνικό επιχειρείν από το ξεκίνημά της, άρχισε την επιχειρηματική της δραστηριότητα ως παραγωγός ωτοκαθαριστών (Τipers). Η δεκαετία 1990-2000 αποτέλεσε σταθμό για την εταιρεία καθώς πολλαπλασίασε τη δυναμική του εργοστασίου της μέσω ενός εκτενούς επενδυτικού προγράμματος που περιλάμβανε τη ριζική ανανέωση του μηχανολογικού της εξοπλισμού. Παράλληλα, μέσα σε 10 χρόνια, διεύρυνε την γκάμα των προϊόντων της, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε και τη δυναμική εξαγωγή τους.

 

Με γνώμονα το συνεχές επενδυτικό της πλάνο που ξεπερνά τα 68 εκ. ευρώ στο διάστημα 2010-2017 και περιλαμβάνει επενδύσεις σε τεχνολογία αιχμής και συστήματα ποιοτικού ελέγχου, η εταιρεία θέτει ως κύρια προτεραιότητά της την ανάπτυξη και την καινοτομία. Επιπλέον, με τζίρο μόλις 22 εκ ευρώ το 2000, κατάφερε το 2017 να ξεπεράσει τα 167 εκ. ευρώ και, σήμερα, να αποτελεί έναν από τους δέκα μεγαλύτερους προμηθευτές του ελληνικού λιανεμπορίου, αγγίζοντας τα 195 εκ. ευρώ τζίρο.

Παράλληλα, η ΜΕΓΑ, το διάστημα 2010-2018, παρουσίασε αύξηση προσωπικού κατά 98%. Επιπλέον, εξαπλασίασε τις εξαγωγές της, διευρύνοντας τις δραστηριότητες της σε 4 Ηπείρους. Σήμερα, η κατηγορία βρεφικές πάνες έχει πάρει τη θέση της στα 60 σημαντικότερα ελληνικά εξαγόμενα προϊόντα της Ελλάδας, χάρη κυρίως στις εξαγωγικές προσπάθειες της ΜΕΓΑ, ενώ εξαιρετικά σημαντική για τον εξωστρεφή προσανατολισμό της είναι και η εδραίωση των μακροχρόνιων στρατηγικών συνεργασιών contract manufacturing.

Σε όλες τις δραστηριότητές της, η ΜΕΓΑ λειτουργεί με απόλυτη αρχή τον σεβασμό. Σεβασμό στις ανάγκες του καταναλωτή, των εργαζομένων, και του περιβάλλοντος στο οποίο αυτοί ζουν και δραστηριοποιούνται.

Μεταφράζοντας αυτήν την αρχή σε πράξη, η εταιρεία έχει δρομολογήσει μια σειρά ενεργειών με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει ένα Σύστημα Ολικής Ποιότητας που διασφαλίζει άριστη ποιότητα και αυστηρή τήρηση προδιαγραφών πρώτων υλών και έτοιμου προϊόντος. Το Σύστημα Ολικής Ποιότητας είναι βασισμένο σε εσωτερικούς, αλλά και εξωτερικούς ελέγχους σε διεθνώς αναγνωρισμένα εργαστήρια του εξωτερικού.

 

 

Επισφράγισμα των αρχών κι επιλογών της εταιρείας είναι οι πιστοποιήσεις που έχει λάβει τόσο για τα προϊόντα όσο και για την ίδια την εταιρεία, για άριστη ποιότητα, μοναδικές ιδιότητες υγιεινής προστασίας, αλλά και εξαιρετικά επίπεδα ανάπτυξης και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Ακόμα, η επένδυση στην έρευνα και την τεχνολογία δε σταματά ποτέ, μιας και η εταιρεία αφουγκράζεται τις ανάγκες και μεριμνά άμεσα για την απόκτηση της πιο σύγχρονης τεχνολογικής δομής για να προσφέρει τα κατάλληλα προϊόντα για αυτές. Επενδύοντας σταθερά σε υπερ-σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, εξελιγμένα συστήματα ποιοτικού ελέγχου και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό, ενσωματώνει την πλέον σύγχρονη τεχνολογία, αλλά και πολύτιμη τεχνική εμπειρία στην κατηγορία της.

Η ΜΕΓΑ αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη για το λιανεμπόριο στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τους προμηθευτές και συνεργάτες της, αφού αναζητά πάντα τη βέλτιστη πρόταση, την άριστη ποιότητα, τον πρωτοποριακό σχεδιασμό, το πιο φιλικό για το δέρμα υλικό, την καινοτομία που θα της επιτρέψει να προσφέρει ακόμη καλύτερα προϊόντα, προσαρμοσμένα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών.

 

 

Γι΄αυτό, χαίρει της εμπιστοσύνης ελληνικών και ξένων αλυσίδων, τόσο για τα επώνυμα προϊόντα της, όσο και για την παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Επιπλέον, η εταιρεία έχει αναλάβει την παραγωγή επώνυμων προϊόντων πολυ-εθνικών εταιρειών-κολοσσών στον τομέα ατομικής υγιεινής (contract manufacturing) -συχνά, μάλιστα, με εξαιρετικά υψηλές απαιτήσεις σχεδιασμού (βιο-διασπώμενα, προϊόντα με εξαιρετικές ιδιότητες φιλικότητας προς το δέρμα, 100% Cotton, κλπ.).

Η ΜΕΓΑ εδώ και 37 χρόνια, παράγει προϊόντα εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών, βασιζόμενη σε ένα σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης της ποιότητας των προϊόντων που αποτελείται από το Εσωτερικό Σύστημα – Internal QA System (συνεχώς εξελισσόμενο, απόλυτα αυτοματοποιημένο και μηχανογραφημένο) και το Εξωτερικό Σύστημα – External Laboratories (συνεργασία με εγκεκριμένα εργαστήρια και επίσημους οργανισμούς πιστοποίησης προϊόντων του κλάδου).

Το QA System της ΜΕΓΑ Α.Ε., περιλαμβάνει ένα καθολικό σύστημα ελέγχου, με δυνατότητα παρακολούθησης της εξέλιξης των προϊόντων σε όλα τα επίπεδα παραγωγής τους, καθώς και πλήρη έλεγχο του μηχανολογικού εξοπλισμού και των μονάδων παραγωγής. Η εταιρεία ΜΕΓΑ συνεργάζεται με εγκεκριμένα εργαστήρια και επίσημους οργανισμούς πιστοποίησης προϊόντων ατομικής υγιεινής, όπως οι EDANA-INDA (Βέλγιο – USA), όπου όλες οι πρώτες ύλες ελέγχονται σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μεθόδους των δύο διεθνών οργανισμών, και SGS Courtray (Γαλλία) και HY-TEC Hygiene Technologies (Γερμανία), όπου διεξάγονται τεστ που μετρούν και αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα των προϊόντων της ΜΕΓΑ, ως επιπλέον σφραγίδες εγκυρότητας των βασικών προϊοντικών χαρακτηριστικών. Σε όλα τα εργαστήρια διεξάγονται δερματολογικοί έλεγχοι που πιστοποιούν ότι τα προϊόντα της ΜΕΓΑ είναι ασφαλή προς χρήση από τους καταναλωτές.

Σεβασμός, υπευθυνότητα, ακεραιότητα ενυπάρχουν σε όλες τις συνεργασίες της με τους καταναλωτές, τους προμηθευτές, τους πελάτες μας, την κοινωνία και το περιβάλλον.

 

 

Με πίστη στις δυνατότητες της χώρας, η ΜΕΓΑ είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία-παραγωγός ενός ολοκληρωμένου portfolio επώνυμων προϊόντων προσωπικής υγιεινής στην κατηγορία της.

Στέκεται αντίθετη στις συνθήκες των καιρών και των συνεχών επιχειρηματικών πρακτικών παραγωγής σε χώρες με ευνοϊκότερη φορολογία και χαμηλότερο εργατικό κόστος κι επιλέγει σταθερά και διαρκώς να επενδύει στον τόπο της. Με όραμα πάντα μια δυνατή Ελλάδα, πιστεύει απόλυτα στις δυνατότητες της χώρας και στους ανθρώπους της με συνέπεια και συνέχεια, διατηρώντας το τρίπτυχο, παραγωγής, έδρας και ιδιοκτησίας στην Ελλάδα.

Παράγει τα προϊόντα της στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 63.000 τμ. στην Αττική, επενδύοντας στην Ελλάδα και στηρίζοντας στην πράξη την ελληνική παραγωγή και οικονομία. Η ΜΕΓΑ, μια εταιρεία που οδηγεί τις εξελίξεις και διευρύνει τους ορίζοντες στον κλάδο, αφουγκράζεται διαρκώς τις ανάγκες της κοινωνίας και φροντίζει έμπρακτα για την Ελλάδα.

Ακόμα, το «ηθικό επιχειρείν», το οποίο συνοδεύει το όνομα της εταιρείας, περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, τον συνδυασμό της υγιούς επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής υπευθυνότητας. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, υλοποιεί ένα στοχευμένο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας με συνέπεια και συστηματικότητα βασισμένο σε τέσσερις πυλώνες, την αγορά, τους εργαζόμενους, την κοινωνία και το περιβάλλον.

 

 

Η εταιρεία συμμετέχει μεταξύ άλλων ενεργά σε προσπάθειες που αποσκοπούν στην πρόληψη της υγείας και συμβάλει ιδιαιτέρως στη στήριξη παιδιών που το έχουν ανάγκη με δωρεές άνω του 1 εκ. προϊόντων σε ιδρύματα και φιλανθρωπικούς φορείς. Επιπλέον, στην «καρδιά» της στρατηγικής της για βιώσιμη ανάπτυξη βρίσκεται η δέσμευσή να παράγει τα προϊόντα της με όσο το δυνατόν μικρότερη επίπτωση προς το περιβάλλον. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως βραβεύεται σταθερά κάθε χρόνο για τις δράσεις της, αποδεικνύοντας την κοινωνική της ευαισθησία.

Με όχημα την αριστη ποιότητα, τον σεβασμό, την υπευθυνότητα και την ακεραιότητα, η ΜΕΓΑ εστιάζει στην οργανική ανάπτυξη και την ελληνική καινοτομία, μεταφράζοντας την προτίμηση των καταναλωτών σε επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. Με σταθερή ηγετική θέση και πίστη στη χώρα, κύρια προτεραιότητα της είναι να επιστρέψει στην ελληνική κοινωνία την αγάπη και τη φροντίδα που εισπράττει εδώ και 37 χρόνια.