Τα εμπνευσμένα ρούχα από ελληνικούς στίχους τραγουδιών
Μία νέα ελληνική εταιρεία έχει ξεκινήσει να κάνει τα πρώτα της βήματα προς την επιτυχία και να ανοίγεται στον χώρο των πωλήσεων, σχεδιάζοντας μία γραμμή μοδάτων t-shirts με σχέδια δικής της δημιουργίας τόσο για γυναίκες όσο και για άντρες. «Ο sTeehos εμπνέεται από τα ελληνικά τραγούδια, διαβάζει τις μουσικές, ακούει τους στίχους και σχεδιάζει Teeshirts για όλους όσοι αγαπούν το ελληνικό τραγούδι», όπως συστήνονται και οι ίδιοι στο site και ηλεκτρονικό τους κατάστημα.
Τα έξυπνα σχέδια και οι στίχοι χαρακτηρίζονται από ζωηρά χρώματα, απλές γραμμές και έχουν σαν βάση το χιούμορ με λογοπαίγνια, είτε λεκτικά είτε εικονικά, ενώ οι μπλούζες είναι μονόχρωμες, μαύρες, γκρίζες ή κράνμπερι.
Το Greek Lyrics Song Tshirts ήρθε ως καρπός της συνάντησης δύο δημιουργικών ανθρώπων, του αρχιτέκτονα Σταμάτης Λεόντιου και του γραφίστα Νίκου Μαϊνάρη. Ο πρώτος «δε σχεδιάζει. Κατεβάζει ιδέες και τις λέει στους άλλους», όπως γράφεται στην ιστοσελίδα τους, αν και ξεκίνησε ως Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός στο ΤΕΙ Αθηνών, πήρε πτυχίο Αρχιτέκτονα από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ξάνθη και συνεχίζει στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διαχείρισης Μνημείων στο Ε.Κ.Π.Α.
Ο Νίκος βρίσκεται πίσω από τις δημιουργίες των σχεδίων που τυπώνονται στα Τshirts του Urban Graphique Store Koukoutsi, έχει μπατσελορ στο Graphic Design, μάστερ στο Design (με concept καλών τεχνών), έχει τελειώσει School of Textile & Design στο Reutlingen University της Γερμανίας. Μαζί τους βρίσκονται ο γραφίστας Μιχάλης Δελαβίνιας, ο οποίος ασχολείται επίσης με το τραγούδι και την υποκριτική, και ο ηθοποιός Γιάννης Χόρτης, που έχει τελειώσει τη Δραματική Σχολή “Δήλος” -Δήμητρας Χατούπη και management και εμφανίζεται στην καμπάνια της φίρμας.
Τα τραγούδια και οι στίχοι για τις μπλούζες επιλέγονται μέσω ενός διαρκούς brainstorming για το ποιος στίχος μπορεί να εικονογραφηθεί, ενώ καθοριστικό στοιχείο για την εικονογράφηση ενός στίχου είναι να μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα από το τραγούδι. Έτσι, επιλέγονται εκείνοι που όταν τους αφαιρείται το μουσικό και ερμηνευτικό τους περιβάλλον βγάζουν μία διαφορετική αίσθηση ή ακόμα και ένα διαφορετικό νόημα.
Με αυτήν τη διαδικασία, οι δημιουργοί νιώθουν πως ανατρέπονται στερεότυπες νοοτροπίες περί ποιοτικού και μη ποιοτικού τραγουδιού. Με μια σκωπτική διάθεση απέναντι σε αυτή την νοοτροπία, προσπαθούν να δείξουν ότι σε ένα καλό τραγούδι μπορεί να εμπεριέχεται η πιο αστεία φράση και σε ένα κακοχαρακτηρισμένο τραγούδι να υπογράφεται η μεγαλύτερη αλήθεια της ζωής.