Ένα ταξίδι εξερεύνησης στις ελληνικές γεύσεις
Επιχειρώ

Ένα ταξίδι εξερεύνησης στις ελληνικές γεύσεις

Το www.yolenis.com ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια, από μια ομάδα νέων ανθρώπων, η οποία μεγαλώνει και εξελίσσεται διαρκώς. Η ιδέα γεννήθηκε το 2011 και κατόπιν ενδελεχούς έρευνας και σκληρής δουλειάς  λειτούργησε online το Δεκέμβριο του 2013.

Από το ηλεκτρονικό παντοπωλείο μπορεί κανείς να προμηθευτεί  αυθεντικά τοπικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Χωρίς να χάνετε πολύτιμο χρόνο σε μετακινήσεις, μπορείτε πολύ εύκολα και γρήγορα, από όπου και αν βρίσκεστε, να δώσετε την παραγγελία σας.

Δεν θα βρείτε μόνο εξαιρετικά διατροφικά προϊόντα, αλλά θα αποκτήσετε μια ξεχωριστή εμπειρία εξερεύνησης της γεύσης, χρησιμοποιώντας multimedia τεχνολογίες αιχμής, προβάλλοντας τα καλύτερα και ιδιαίτερα παραδοσιακά προϊόντα από κάθε περιοχή της Ελλάδας, αναδεικνύοντας την πραγματική Ελλάδα και τις διαχρονικές διατροφικές και πολιτισμικές αξίες της!

Πρόκειται για μία καινοτόμα ολοκληρωμένη πρόταση προσαρμοσμένη στις ανάγκες της εποχής, αφού συνδυάζει το μοντέρνο με το παραδοσιακό, μέσα από μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της ελληνικής υπαίθρου και των προϊόντων και συνταγών  της, παραγωγών & διαδικασιών παραγωγής με φωτογραφίες, βίντεο και περιγραφικά κείμενα. Oλες οι παραγγελίες εκτελούνται μέσα σε 16 έως 36 ώρες για όλη την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση με χαμηλό κόστος μεταφορικών.

ΟΡΑΜΑ/ΣΤΟΧΟΙ

Στόχος της εταιρείας είναι να προωθήσει τα Ελληνικά προϊόντα και τους Έλληνες παραγωγούς στις αγορές του εξωτερικού, ενισχύοντας την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας. Κινητοποιούνται έτσι όλες τις δυνάμεις του κάθε τόπου, συμβάλλοντας στην αειφόρο περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της ελληνικής υπαίθρου προσφέροντας διέξοδο από την ανεργία.

Επίσης, να προβάλλει το φυσικό πλούτο της Ελλάδας, τη σπάνια γεωμορφολογία με τις έντονες αντιθέσεις, το διαφορετικό μικροκλίμα ανά περιοχή, την τεράστια βιοποικιλότητα, το σεβασμό στο περιβάλλον δηλ. τα στοιχεία που χαρίζουν στα Ελληνικά προϊόντα ξεχωριστά χαρακτηριστικά και συνδέονται με την ανάπτυξη του αγροτουρισμού, για τον οποίον η εταιρεία έχει συγκεκριμένα σχέδια για το μέλλον.

Τέλος, να προβάλλει τη Μεσογειακή Διατροφή. Τα περισσότερα  προϊόντα του αποτελούν βασικά στοιχεία του διεθνώς αναγνωρισμένου προτύπου της Μεσογειακής Διατροφής και θεωρούνται στοιχεία της  Ελληνικής πολιτισμικής κληρονομιάς.

Τα σχέδιά της εταιρείας επίσης περιλαμβάνουν:

  • Διαφημιστική προβολή στο εξωτερικό με άμεση ανάπτυξη στην Ευρώπη και αρχικό στόχο το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.
  • Σταδιακή δημιουργία σημείων λιανικής πώλησης που θα προσφέρουν γευστικές εμπειρίες.
  • Συμμετοχή σε εκπομπές τηλεοπτικές μαγειρικού ενδιαφέροντος, με κυρίαρχο πρωταγωνιστή το ελληνικό προϊόν.
  • Μοντέλο πολυκάναλης εμπορικής δραστηριότητας περιλαμβάνοντας εκτός απο το e-commerce, συνέργειες με σημαντικές εταιρείες τουρισμού και γενικά της Ελληνικής επιχειρηματικότητας και διάθεση μεγάλης ποικιλίας πρωτότυπων και προσιτών εταιρικών δώρων, καθώς υπάρχει πληθώρα μοναδικών προϊόντων.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

21/09/2013: όταν έγινε το launch του site σε beta έκδοση, όπου για πρωτή φορά είδαμε όλα μας τις σκέψεις να γίνονται πραγματικότητα, διορθώνοντας όλα τα ζητήματα που είχαμε εντοπίσει, μέσα από διαρκείς προσπάθειες σε όλα τα κομμάτια της λειτουργίας μας.

5/12/2013: όταν και πλέον το site ήταν απόλύτως έτοιμο και ξεκίνησε η επικοινωνία και διαφήμισή του στην Ελλάδα.

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ...


Μέσα στις χιλιάδες λέξεις περιεχομένου, τις εκατοντάδες φωτογραφίες και συνταγές, ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει όσα δε γνώριζε για την ελληνική γαστρονομία, για τη χρήση των προϊόντων και την εφαρμογή τους σε παραδοσιακές συνταγές.