5 παραλίες κοντά στην Αθήνα για τις πρώτες εξορμήσεις του καλοκαιριού
Προορισμοί

5 παραλίες κοντά στην Αθήνα για τις πρώτες εξορμήσεις του καλοκαιριού

Αν μένεις στην Αθήνα και ο χρόνος σου για μικρές αποδράσεις είναι περιορισμένος, υπάρχουν παραλίες στην Αττική που θυμίζουν νησί. Οργανωμένες ή μη, με καθαρά νερά και υπέροχο φυσικό τοπίο που θα σας κάνει να ξεχάσετε πως βρίσκεστε στην Αττική. Εδώ είναι μερικές καλές επιλογές για το πρώτο σας μπάνιο τη φετινή σεζόν.

ΚΑΠΕ, Σούνιο

Το ΚΑΠΕ είναι αρκτικόλεξο του «Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας». Την παραλία θα τη συναντήσετε αφού περάσετε τον οικισμό Χάρακας. Στρίβετε δεξιά σε έναν -άνετο- χωματόδρομο και παρκάρετε. Πριν την κατάβαση των σχεδόν 100 σκαλιών, καλό θα είναι να προμηθευτείτε νερό και ό,τι άλλο θέλετε από την καντίνα ή να τα έχετε ήδη μαζί σας. Επίσης, καλό θα είναι να έχετε φέρει μαζί σας ομπρέλα, καθώς τα σκιερά μέρη στην παραλία είναι λίγα.

Λιμανάκια, Βουλιαγμένη

Τα Λιμανάκια δεν είναι ακριβώς παραλία και ίσως αυτό να είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους για το πρώτο μπάνιο. Εδώ, η είσοδος στη θάλασσα γίνεται με βουτιά στα βαθιά και αυτό βοηθά να πάρετε ευκολότερα και «μία και έξω» την πρώτη «κρυάδα». Ως Λιμανάκια είναι γνωστά μια σειρά από διαδοχικούς κολπίσκους ανάμεσα στη Βουλιαγμένη και τη Βάρκιζα. Ο πιο πολυσύχναστος είναι ο δεύτερος στον οποίο υπάρχει beach bar-καντίνα που λειτουργεί και τις νυχτερινές ώρες και επίσης ξύλινες αποβάθρες που προσφέρονται για ηλιοθεραπεία. Τα νερά είναι πεντακαθάρα και από τα ομορφότερα στην Αττική, θα ξεχάσετε ότι απέχετε 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας και 2-3 λεπτά κατηφορικού δρόμου με τα πόδια από την πολύβουη παραλιακή λεωφόρο.

Προσήλι, Πόρτο Γερμενό

Το Πόρτο Γερμενό είναι στην πραγματικότητα, 3 συν μία παραλίες. Εδώ θα φτάσετε διασχίζοντας τα ελατοδάση του Ελικώνα, δυστυχώς χτυπημένα από φωτιές τα τελευταία χρόνια αλλά ακόμα και έτσι προσφέρουν μια πρώτη επαφή με τη φύση. Ο δρόμος έχει αρκετές στροφές μέχρι να φτάσετε στο Πόρτο Γερμενό αλλά θα αποζημιωθείτε. Οι οικογένειες με παιδιά επιλέγουν συνήθως μία από τις 3 πρώτες παραλίες, τη Μεσαία, τον Άγιο Νικόλαο ή την Κεντρική γιατί εκεί υπάρχει περισσότερες χώρος. Αλλά εμείς λέμε πως αξίζει να συνεχίσετε μέχρι το Προσήλι. Η παραλία δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη επομένως ίσως δυσκολευτείτε να βρείτε καλή θέση. Αλλά μόλις τα καταφέρετε και βουτήξετε θα καταλάβετε γιατί άξιζε να κάνετε όλη αυτή τη διαδρομή.

Δασκαλειό Κερατέα

Σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται το Δασκαλειό, ένας από τους παραθαλάσσιους οικισμούς της Κερατέας. Αποτελείται από τρία λιμανάκια, στα δύο πρώτα υπάρχουν ξαπλώστρες και beach bars. Aκόμα και έτσι, όμως,δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν να απλώσουν την πετσέτα τους στην άμμο. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και όχι ιδιαίτερα βαθιά κάτι που κάνει το Δασκαλειό δημοφιλές στις οικογένειες.

Ακτή Βουλιαγμένης

Αν για το πρώτο της χρονιάς θέλετε οπωσδήποτε να έχετε τις επιπλέον ανέσεις μίας οργανωμένης παραλίας αλλά και να μην απομακρυνθείτε ιδιαίτερα από την Αθήνα, η δημοφιλής παραλία της Αθηναϊκής Ριβιέρας είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή για εσάς. Η βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία παραλία συνδυάζει τα πεντακάθαρα νερά με τις πολλές και καλές υποδομές. Εδώ θα έρθετε για να περάσετε μια ξένοιαστη οικογενειακή μέρα. Υπάρχει μια ωραία μεγάλη αμμουδιά, χώρος με γκαζόν, παιδική χαρά, γήπεδα τένις και βόλεϊ.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ