Οι Έλληνες που διέπρεψαν παγκοσμίως τον Σεπτέμβριο
Αφιερώματα

Οι Έλληνες που διέπρεψαν παγκοσμίως τον Σεπτέμβριο

Για ένα ακόμη μήνα Έλληνες από όλα τα σημεία του ορίζοντα, κατάφεραν να διαπρέψουν, να καταργήσουν τα σύνορα και να μας κάνουν περήφανους με τα κατορθώματά τους. Η ομάδα του ellines.com διάλεξε 5 από αυτούς που τον μήνα Σεπτέμβριο με το έργο και την προσωπικότητά τους προκάλεσαν παγκόσμια αίσθηση.

1.Γιώργος Παξινός

paxinos1

Ο Βρετανικός Ιατρικός Σύλλογος έδωσε το βραβείο για το «Καλύτερο εικονογραφημένο βιβλίο» του 2015 στον Άτλαντα του ανθρώπινου εγκεφάλου, την τέταρτη έκδοση του, τον οποίο έχουν συγγράψει ο Juergen Mai, το Milan Majtanik, και ο Έλληνας καθηγητής Γιώργος Παξινός. Η πρώτη έκδοση του βιβλίου έλαβε το βραβείο Αριστείας για τις εκδόσεις Ιατρικής Επιστήμης από την Ένωση Αμερικανών Εκδοτών το 1997. Διαβάστε περισσότερα…

2.Άρης Μεσσήνης

messinis award

Ο Έλληνας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) Άρης Μεσσήνης κέρδισε το βραβείο Visa d’ or στην κατηγορία «Ειδήσεις» του διεθνούς φεστιβάλ φωτοειδησεογραφίας Visa pour Image στο Περπινιάν της νότιας Γαλλίας για τη δουλειά του με θέμα τη μαζική άφιξη μεταναστών το 2015 στη Λέσβο. Διαβάστε περισσότερα…

3.Δάφνη Ματζιαράκη

matziaraki

Η Δάφνη Ματζιαράκη, Ελληνίδα φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο Berkeley τιμήθηκε με Όσκαρ από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών. Στο διαγωνισμό πήραν μέρος φοιτητές από 286 Πανεπιστήμια της Αμερικής και 95 ξένα Πανεπιστήμια ενώ η επιτροπή έλαβε 1749 ταινίες. Η Δάφνη Ματζιαράκη είναι ανάμεσα στους 17 φοιτητές που τιμήθηκαν από την Ακαδημία Κινηματογράφου στον 43ο Διαγωνισμό για το 2016. Διαβάστε περισσότερα…

4.Άννα-Σαπφώ Μαλασπίνα

annamalaspinas

Νέα διεθνής έρευνα ρίχνει φως στην καταγωγή των ιθαγενών πληθυσμών της Αυστραλίας. Η έρευνα, που έγινε σε συνεργασία με τις διάφορες κοινότητες των αυτοχθόνων, επιβεβαιώνει ότι όλοι οι σημερινοί Αβορίγινες κατάγονται απευθείας από εκείνους τους πρώτους «Αφρικανούς» μετανάστες που αποίκησαν την Αυστραλία. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Άννα-Σαπφώ Μαλασπίνα, καθηγήτρια γενετικής του Ελβετικού Ινστιτούτου Βιοπληροφορικής, του Πανεπιστημίου της Βέρνης και του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, καθώς και τον Δανό καθηγητή γενετικής Έσκε Βίλερσλεβ του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Nature”. Διαβάστε περισσότερα…

5.Αλεξάνδρα Τουρούτογλου

touroutoglou

Αν κοιτάξει κανείς με το μικροσκόπιο τον εγκέφαλο ορισμένων ηλικιωμένων, δεν μπορεί να τον ξεχωρίσει από τον εγκέφαλο των νέων, δείχνει μια νέα επιστημονική έρευνα, με επικεφαλής Ελληνίδα ερευνήτρια. Η μελέτη επιβεβαιώνει ότι για μερικούς τυχερούς η τρίτη ηλικία δεν άφησε το αποτύπωμά της τον εγκέφαλό τους, γι’ αυτό, άλλωστε, συνεχίζουν να έχουν θαυμάσια μνήμη. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Τουρούτογλου, η οποία από το 2014 διδάσκει στο Τμήμα Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «The Journal of Neuroscience». Διαβάστε περισσότερα…

* Έλληνες επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες, αθλητές, πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, εικαστικοί, ζωγράφοι, αστυνομικοί, φωτογράφοι, μάνατζερ, ηθοποιοί, αναδεικνύονται συνεχώς μέσα από δημοσιογραφική έρευνα και την εξαιρετικά πολύτιμη βοήθεια των μελών της κοινότητας. Κάθε μήνα θα σας παρουσιάζουμε τους σημαντικότερους Έλληνες, λαμβάνοντας υπόψιν την επιρροή του έργου τους και την αναγνωσιμότητα της σελίδας τους στο ellines.com.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ