Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης τιμά το Λουκά Σαμαρά
Καλά Νέα

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης τιμά το Λουκά Σαμαρά

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης παρουσιάζει την συλλογή «Λουκάς Σαμαράς: Προσφορές μιας αεικίνητης ψυχής» (Lucas Samaras: Offerings from a Restless Soul). Η έκθεση περιλαμβάνει 60 έργα του γνωστού δημιουργού, τα οποία προέρχονται από την πλούσια συλλογή από δημιουργίες του καλλιτέχνη, τις οποίες διαθέτει το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης.

Η έκθεση θα ξεκινήσει στις 24 Φεβρουαρίου 2014 και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα έργα μέχρι την 1η Ιουνίου 2014. Ενώ για πρώτη φορά παρουσιάζονται 17 αντικείμενα από τα δημιουργήματα του Σαμαρά, το πιο παλιό από την δεκαετία του 1960 αλλά και πιο πρόσφατα ψηφιακά έργα του.

Η έκθεση δεν θα μπορούσε να μην είναι υπό την επίβλεψη του εκκεντρικού αλλά εξαιρετικά ταλαντούχου καλλιτέχνη που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Έτσι, ο χώρος σχεδιάστηκε σύμφωνα με τα όσα ζήτησε ο Σαμαράς και θα εγκατασταθεί τόσο στο βόρειο όσο και το νότιο μέρος της πτέρυγας μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης Lila Acheson Wallace.

Η έκθεση οργανώθηκε από την Marla Prather, έφορο στο Τμήμα Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης του Μητροπολιτικού Μουσείου της Τέχνης, σε συνεργασία με τον Λουκά Σαμαρά.

Περισσότερα για τον Λουκά Σαμαρά μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ