6 Έλληνες στη λίστα με τους πλουσιότερους στην Αμερική
Καλά Νέα

6 Έλληνες στη λίστα με τους πλουσιότερους στην Αμερική

Μόλις χθες δημοσιεύθηκε από το περιοδικό Forbes η λίστα με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρώτος στη λίστα για ακόμη μία χρονιά παραμένει ο Bill Gates με περιουσία 72 δις δολαρίων, ενώ 6 Έλληνες επιχειρηματίες φιγουράρουν στην ίδια λίστα με την περιούσια τους να κυμαίνεται από 4 δις έως 1,3 δις δολάρια.

Στην 110η θέση της λίστας και πλουσιότερος Έλληνας των ΗΠΑ είναι ο Τζον Πολ Ντετζόρια, με περιουσία που αγγίζει τα 4 δις. Οι γονείς του δισεκατομμυριούχου σήμερα επιχειρηματία ήταν μετανάστες στις ΗΠΑ. Η μητέρα του ήταν Ελληνίδα και ο πατέρας του Ιταλός. Αν και υπήρξε άστεγος κατάφερε να δημιουργήσει ένα επιχειρηματικό κολοσσό πάνω στον καλλωπισμό των μαλλιών.

Δείτε το προφίλ του Ντετζόρια στο ellines.com

https://www.ellines.com/erga-ellinon/6127-o-astegos-pou-egine-disekatommuriouchos/

Στην 161η θέση και δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας, βρίσκεται ο Τζον Κατσιματίδης με περιουσία 3,1 δις δολάρια. Ο όμιλος επιχειρήσεων που κατέχει περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ τροφίμων της Νέας Υόρκης και της Φλόριντα, 400 Βενζινάδικα αλλά και πολλές εταιρείες.

Δείτε το προφίλ του Κατσιματίδη στο ellines.com

https://www.ellines.com/famous-greeks/769-sti-lista-ton-plousioteron-stis-hpa/

Στην 260η θέση βρίσκεται ο Γιώργος Αργυρός με περιουσία που ανέρχεται στα 2,1 δις. Ο 76χρονος ασχολείται με το real estate και επενδύσεις και είχε διατελέσει πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ισπανία.

Στη 273η θέση της λίστας είναι ο Μιχάλης Ζαχάρης με περιουσία που αγγίζει τα 2δις δολάρια. Βρίσκεται σταθερά τα τελευταία χρόνια στις λίστες του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Είναι ιδρυτής της Kos Pharmaceuticals και της Vatera Healthcare Partners και συν-ιδρυτής της Arisaph Pharmaceuticals.

Δείτε το προφίλ του Ζαχάρη sto ellines.com

https://www.ellines.com/famous-greeks/6116-enas-epicheirimatias-me-terastio-filanthropiko-ergo/

Στην 352η θέση τοποθετείται ο Peter Peterson με 1,5 δις. Είναι επιχειρηματίας, τραπεζίτης, συγγραφέας και πολιτικός, ενώ διετέλεσε γραμματέας Εμπορίου των ΗΠΑ από τις 29 Φεβρουαρίου 1972 έως τον Φεβρουάριο του 1973, υπό την προεδρία του Νίξον. Θεωρείται ως ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη επιρροή αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ.

Δείτε το προφίλ του Πέτερσον στο ellines.com

https://www.ellines.com/famous-greeks/3891-o-disekatommuriouchos-me-tin-megaluteri-politiki-epirroi-stis-hpa/

Ο έκτος Έλληνας που βρίσκεται ανάμεσα στους πλουσιότερους των ΗΠΑ είναι ο Dean Metropoulos στη θέση 386 με περιουσία 1,3 δις. Είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας Pabst Brewing, παράγει πάνω από 24 μάρκες μπύρας και ποτών. Η οικογένεια του μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτιείες, όταν ήταν 9 ετών και τα τελευταία χρόνια το όνομα του βρίσκεται στις λίστες με τους 15 πλουσιότερους Έλληνες.

Δείτε όλη τη λίστα του περιοδικού Forbes με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ