Έλληνες επιστήμονες κατασκεύασαν χταπόδι ρομπότ
Καλά Νέα

Έλληνες επιστήμονες κατασκεύασαν χταπόδι ρομπότ

Έλληνες επιστήμονες κατάφεραν να κατασκεύασουν ένα χταπόδι ρομπότ το οποίο έχει τη δυνατότητα να κινείται αυτόνομα, χωρίς να χρειάζεται τη βοήθεια προωθητήρα, αλλά μέσω των οκτώ πλοκαμιών του, προσομοιώνοντας έτσι με ακρίβεια την κίνηση των αληθινών χταποδιών.

Το χταπόδι ρομπότ μετά την παρουσίασή του από τους Έλληνες επιστήμονες προκάλεσε το ενδιαφέρον της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.

Η ερευνητική ομάδα πίσω από το επίτευγμα αποτελείται από τους Μιχάλη Σφακιωτάκη, την Ασημίνα Καζακίδη, το Νικόλαο Πατερομιχελάκη και το Δημήτρη Τσακίρη. Η εν λόγω ομάδα εργάζεται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας στην Ελλάδα και παρουσίασε τα αποτελέσματα της δουλειάς της τον περασμέο Ιούνιο στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Ρομποτικής και Αυτοματισμού στην Καρλσρούη της Γερμανίας.

Οι ερευντητές με το Octopus Integrating Project consortium, φιλοδοξούν να δημιουργήσουν ένα τεχνητό χταπόδι το οποίο θα μπορεί να προσομοιώνει κατ” απόλυτο τρόπο την κίνηση, τις ικανότητες και τη συμπεριφορά ενός πραγματικού χταποδιού, γεγονός που  θα συμβάλλει σημαντικά στην εξερεύνηση του υποθαλάσσιου κόσμου, αλλά και σε πολλές επιχειρήσεις διάσωσης.

Δείτε την παρουσίαση του ρομπότ:

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ