Οι ομογενείς που κατέκτησαν το Γουίμπλετον
Καλά Νέα

Οι ομογενείς που κατέκτησαν το Γουίμπλετον

Οι δυο ομογενείς Νικ Κύργιος και Θανάσης Κοκκινάκης κατάφεραν να κερδίσουν τον τίτλο στο διπλό του Wimbledon στην κατηγορία Juniors, μετά την άνετη νίκη που σημείωσαν στον μεγάλο τελικό, εναντίoν των Enzo Couacaud και Stefano Napolitano, με 6-2, 6-3.

Η αναμέτρηση κράτησε 1 ώρα ακριβώς, με τους Νικ και Θανάση να προσφέρουν καθόλη την διάρκεια εξαιρετικό τένις, απέναντι στους Couacaud (Γαλλία) και Napolitano (Ιταλία), οι οποίοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν στις δυνατές επιθέσεις που δεχόντουσαν.

Οι Ελληνοαυστραλοί στο 1ο σετ μπόρεσαν να επιβληθούν 2 φορές στο αντίπαλο σερβίς, σε συνολικά 4 ευκαιρίες που τους δόθηκαν, ενώ κατάφεραν να μην απειληθούν σε καμία περίπτωση, κατακτώντας στη συνέχεια το σετ με το άνετο 6-2, σε μόλις 27 λεπτά.

Στο 2ο σετ το ελληνικής καταγωγής δίδυμο συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς, δείχνοντας ασταμάτητοι έσπασαν μια φορά το αντίπαλο σερβίς, που ήταν και το μοναδικό break στο σετ κατακτώντας το με 6-3 σε 33 λεπτά.

Οι δυο πρωταθλητές, σημείωσαν 8 άσσους σε συνολικά 12 winners. Ενώ οι φιναλίστ, πέτυχαν 6 άσσους λιγότερους, βγάζοντας συνολικά και 5 winners.

O Νικ Κύργιος κατάφερε τελικά να κρατήσει τον τίτλο που κέρδισε πέρσι με τον Andrew Harris, κλείνοντας με ένα αρκετά καλό επίλογο την πορεία του στα Juniors, καθώς  στόχος του πλέον θα είναι τα επαγγελματικά τουρνουά της ATP και ITF.

O 18χρονος Νο18 της παγκόσμιας κατάταξης, έδειξε εξαιρετικά στοιχεία τη φετινή σεζόν στα επαγγελματικά τουρνουά, καθώς κατάφερε να κερδίσει το ATP Challengers στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το Μάρτιο και το ITF Futures στην πόλη Yuxi της Κίνας. Η σημαντικότερη παρουσία του όμως για φέτος, ήταν στο αντρικό ταμπλό του Roland Garros όταν κατάφερε να κερδίσει στον 1ο γύρο τον Radek Stepanek με 3-0 και στην συνέχεια να ηττηθεί με ανάλογο σκορ από τον Marin Cilic.

Για το 17χρονο Θανάση Κοκκινάκη αυτός είναι ο 1ος τίτλος στην καριέρα του στα Junios Grand Slam. Είχε φτάσει πολύ κοντά σε τίτλο, όταν πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στο Australian Open Juniors, αλλά έχασε στον μεγάλο τελικό από το συμπατριώτη και συμπαίκτη στα διπλά Νικ Κύργιο με 7-6 (4), 6-3.

Επόμενος μεγάλος στόχος για τον νεαρό Ελληνοαυστραλό θα είναι τα Juniors του U.S Open το Σεπτέμβριο.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ