Αφιέρωμα των New York Times στον Γιάννη Αντετοκούμπο
Καλά Νέα

Αφιέρωμα των New York Times στον Γιάννη Αντετοκούμπο

Οι New York Times δημοσίευσαν αφιέρωμα για τον 18χρονο Έλληνα καλαθοσφαιριστή Γιάννη Αντετοκούμπο, εκθειάζοντας τις ικανότητές του και τονίζοντας παράλληλα πως οι δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω της καταγωγής του από τη Νιγηρία, του έδωσαν το κίνητρο να αρπάξει την ευκαιρία και μέσω του αθλητισμού να αλλάξει τη ζωή του.

Διαβάστε απόσπασμα από το αφιέρωμα της παγκοσμίου φήμης ιστοσελίδας:

«Έζησε μια δύσκολη ζωή, όπως όλοι οι μετανάστες στην Ελλάδα. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει οκτώ αδέλφια. Μιλάει άπταιστα τα ελληνικά, τελείωσε το σχολείο και πρόσφατα πολιτογραφήθηκε Ελληνας. Πουλούσε διάφορα προϊόντα στους δρόμους, άλλαζε πολλά σπίτια- υπόγεια μέχρι που μια μικρή ομάδα του πρότεινε να ασχοληθεί με το μπάσκετ. Εκείνος προτιμούσε το ποδόσφαιρο. Ο προπονητής του Φιλαθλητικού Σπύρος Βεληνιάτης του πρόσφερε ένα όνειρο. Κι ένα καρβέλι ψωμί.
Και πλέον οι σκάουτερς του NBA συρρέουν στην Ελλάδα για να διαπιστώσουν το σπάνιο ταλέντο του. Αν περάσει από τα drafts (δοκιμαστικά) προφανώς και δεν θα πάει στην Ισπανία όπου έχει υπογράψει, στη Σαραγόσα. Τον θέλουν το Τορόντο, το Χιούστον, η Οκλαχόμα, η Ατλάντα. Ακόμα κι ο πρόεδρος των Σέλτικς τον είδε να παίζει σε ένα ματς με το Βόλο το Μάρτιο. Είχε 19 πόντους, εννιά ριμπάουντ και δύο κοψίματα.
Το συμβόλαιο του με την Σαραγόσα αξίζει 325.000 δολάρια για μια τριετία.
Οι γονείς του Αντετοκούντο έφτασαν στην Ελλάδα το 1991 και εγκαταστάθηκαν στα Σεπόλια. Η μητέρα του έκανε baby-sitting, αλλά η κατάσταση στην Ελλάδα ειδικά για μαύρους μετανάστες είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ο Γιάννης έκανε τα πάντα για να βοηθήσει την οικογένειά του και τώρα θέλει να τους πάρει μαζί του στην Ισπανία».
Πηγή: NYT

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ